LC-1 Response and Autotune - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-25-2009, 01:49 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Granada, Spain
Posts: 336
Total Cats: 2
Default LC-1 Response and Autotune

I noticed my LC-1 response time is set to "instant" and AFR's are always bouncing. It's hard to tune by hand a single cell on the map since the AFR is constantly moving up and down with the exhaust pulses.

Name:  response.jpg
Views: 2
Size:  15.8 KB


Maybe slowing down the response speed on the LC-1 can make autotune to work better.

any thoughts?
ismael_pt is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2009, 07:14 PM   #2
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,206
Total Cats: 2,587
Default

do you have it wired in via serial or analog?
18psi is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2009, 07:21 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Granada, Spain
Posts: 336
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by 18psi View Post
do you have it wired in via serial or analog?
serial.

Does the serial output use the same setting as the analogs?
ismael_pt is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2009, 08:16 PM   #4
Elite Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Houston, TX
Posts: 1,583
Total Cats: 8
Default

HOw much is it bouncing? I would imagine at idle there might be some of that, but at 2000-3000 it should be steady within a +/-.1
TravisR is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2009, 08:27 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Granada, Spain
Posts: 336
Total Cats: 2
Default

+- 0.8 at idle, boost, cruise (very fast oscillation)

Maybe I'm the only one with this problem. I purchased a replacement v-band clamp for my downpipe to be sure that is not an exhaust leak.
ismael_pt is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2009, 08:41 PM   #6
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,206
Total Cats: 2,587
Default

Quote:
Originally Posted by ismael_pt View Post
+- 0.8 at idle, boost, cruise (very fast oscillation)

Maybe I'm the only one with this problem. I purchased a replacement v-band clamp for my downpipe to be sure that is not an exhaust leak.
you are DEFINITELY not the only one with this problem. mine does the same thing. Sometimes it runs great with no bouncing, sometimes its like crazy
18psi is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2009, 08:48 PM   #7
Elite Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Houston, TX
Posts: 1,583
Total Cats: 8
Default

... I've never had this before. I wonder whats different?? You could try setting the sampling back a little bit to average it, but you may sample it when its on the low side.
TravisR is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 1.6l turbo complete part out. Tony the Tiger Miata parts for sale/trade 63 12-29-2016 03:23 AM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
VE analyze and Autotune seems funny (noob) TorqueZombie MEGAsquirt 64 09-18-2015 06:03 PM
Interpreting Deatchwerks Dead Times from Battery Wizard compuw22c MEGAsquirt 0 09-14-2015 07:08 PM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:01 AM.