More precise throttle transitions. - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-17-2012, 04:18 AM   #21
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Thread is ^ page 2 is when Andy comes up with the wire switch. (I did the wire switch after i burned the bad gasoline and my engine was running normally if you were to read the first pages.)


Anyone have a wiring diagram as to which wires are for injector 1-4?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2012, 10:09 AM   #22
Junior Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Antonio, TX
Posts: 498
Total Cats: 6
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
Thread is ^ page 2 is when Andy comes up with the wire switch. (I did the wire switch after i burned the bad gasoline and my engine was running normally if you were to read the first pages.)


Anyone have a wiring diagram as to which wires are for injector 1-4?
Here's a PDF file of the wiring diagram
Attached Files
File Type: pdf WiringDiagram_V1.0.PDF (25.3 KB, 258 views)
lsc224 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2012, 03:32 PM   #23
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

hhmmm new order is 3421.. while before it was 1234 and the NB firing order is 1342.

So basically he moved it 1 cycle before that way it sprays half a revolution before the valve opens.
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2012, 03:50 PM   #24
Junior Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Antonio, TX
Posts: 498
Total Cats: 6
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
hhmmm new order is 3421.. while before it was 1234 and the NB firing order is 1342.

So basically he moved it 1 cycle before that way it sprays half a revolution before the valve opens.
Cool, makes sense, this could probably fix my idling problem.
lsc224 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 10:16 AM   #25
Newb
 
Join Date: Aug 2006
Location: UK
Posts: 14
Total Cats: 0
Default

Andy just answered on the Adaptronic forum - this is only affecting NB8A and NB8B cars using their supplied plugin loom for the e420c - any other cars should be right already...
jonboy is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 04:08 PM   #26
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Idling problem Leo? are you trying to get the stock ecu to idle? Did you see my fix in my install writeup? ...2 wires are crossed in the harnesses we got so it wouldnt work for us.

What is your idle problem?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 04:19 PM   #27
Junior Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Antonio, TX
Posts: 498
Total Cats: 6
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
Idling problem Leo? are you trying to get the stock ecu to idle? Did you see my fix in my install writeup? ...2 wires are crossed in the harnesses we got so it wouldnt work for us.

What is your idle problem?
Idle does not stay steady. I have the old harness, so there are no pins to select to have the stock ecu to control the idle.
lsc224 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 04:58 PM   #28
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Is it not steady when the fans kick on or does that not make a difference? You gotta play with the idle controls obviously or perhaps ask Andy how to rewire it to allow your stock ecu to control idle.
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 05:01 PM   #29
Junior Member
iTrader: (13)
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Antonio, TX
Posts: 498
Total Cats: 6
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
Is it not steady when the fans kick on or does that not make a difference? You gotta play with the idle controls obviously or perhaps ask Andy how to rewire it to allow your stock ecu to control idle.
Yeah I need to play with the idle controls. It's not steady when the ac is turned on. I'll ask Andy if I can rewire it to allow the stock ecu to control idle. Thanks!

BTW....currently putting my car back together, rebuilt my engine. So I can't play around it until I finish my car.
lsc224 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 03:06 AM   #30
Junior Member
 
muoto's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Finland
Posts: 382
Total Cats: 60
Default

Quote:
Originally Posted by lsc224 View Post
Yeah I need to play with the idle controls. It's not steady when the ac is turned on. I'll ask Andy if I can rewire it to allow the stock ecu to control idle. Thanks!
Please report if Andy found way to do this. I also have that old harness with just wires, no pins.


I also switched to a 250 cell map. Idle is now much better!
muoto is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 05:33 AM   #31
Senior Member
iTrader: (4)
 
mr_hyde's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Seattle
Posts: 799
Total Cats: 25
Default

Slightly OT, but I've been battling my idle since moving the ECU to the track car '90 chassis ('04MSM motor and harness). It dawned on me tonight that the neutral switch is 'talking' to the 1.6 harness and the adaptronic doesn't do any idle control if the neutral (or clutch) isn't in. Anyone with an engine swap with significant wiring work should remember this ...
mr_hyde is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 06:53 AM   #32
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Post me your map, i think its an easy fix. There should be a tab to disable the out of gear overwrite. Check near the throttle off overwrite.
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 11:05 AM   #33
Senior Member
iTrader: (4)
 
mr_hyde's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Seattle
Posts: 799
Total Cats: 25
Default

I don't have the laptop with the map handy but I already ran a wire to the neutral switch. Any idea where this tab was? My install instructions are 3 years old so maybe the newer revisions have the option that I haven't noticed. The older instructions were very clear that you needed a neutral/clutch switch to control idle.
mr_hyde is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 03:47 PM   #34
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Yeah you don't any more. What Firmware are u running on that thing?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 09:55 PM   #35
Senior Member
iTrader: (4)
 
mr_hyde's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Seattle
Posts: 799
Total Cats: 25
Default

I'm running whatever was current around the fall of 2010. I have the latest and greatest downloaded but I wanted to get everything sorted before I load it. Too many variables can spoil a party faster than outdated firmware.
mr_hyde is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2012, 02:42 PM   #36
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 1,479
Total Cats: 6
Default

Mine won't start with the new wire configuration
dgmorr is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2012, 02:43 PM   #37
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

How many times did you try to start it? i did notice mine was acting up while cranking from a hot start (usually 3rd crank started it) but i didnt know if this was wires or me switching to 250 cells map.
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2012, 02:47 PM   #38
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 1,479
Total Cats: 6
Default

Maybe 4 times at 10 seconds each. I reverted the changes and started up like normal. Kind of disappointed

Cold start on all attempts as well as the successful one.
dgmorr is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2012, 02:58 PM   #39
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

Are your injectors batched during cranking?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2012, 03:29 PM   #40
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 1,479
Total Cats: 6
Default

I can't remember, it's been a while since I've had a laptop hooked up. Should they be?
dgmorr is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
15x10 - 15x11 6UL @ 949 Racing emilio700 Wheels and Tires 151 06-02-2017 03:36 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:40 PM.