Adaptronic
Sponsored by:
Sponsored by:

need help on diagnose a single misfire

 
Old 01-13-2010, 04:22 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 384
Total Cats: 10
Default need help on diagnose a single misfire

I data logged last week while on track. whole session - 15 minutes worth.

while in middle of straights (6 seconds straight, 3 second into it), it would misfire for 1/4 second (this is the resolution of data log). TPS would show 0, MAP would drop ~1/2, fuel injected show ~1/4. this happens consistently at all straights.

I am going through the thought process as what it might be. a bad TPS ? then does fuel get cut based on TPS ? is it possible that the whole engine harness is getting a short ? if so, won't fuel go to zero also ?

help me through the thought process. I am a complete noob with ECU.
bellwilliam is offline  
Old 01-14-2010, 10:59 AM
  #2  
Elite Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Jun 2008
Location: Houston, TX
Posts: 1,545
Total Cats: 11
Default

I'll send a log to Adaptronic about it, but this seems to be isolated to you. I've never had a problem while at WOT. Can you send me yoru map so I can take a look for you?

Travis at boundaryengineering.com (seperated to avoid the spam monsters)
TravisR is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
vehicular
General Miata Chat
12
09-14-2015 03:17 PM
shanesauce
General Miata Chat
1
09-06-2015 08:47 PM
emarkey
DIY Turbo Discussion
2
09-05-2015 06:59 PM
AlwaysBroken
Engine Performance
4
09-04-2015 01:35 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: need help on diagnose a single misfire


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.