Missfires on idle and cruising (no load) - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-05-2015, 07:26 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 30
Total Cats: -61
Default Missfires on idle and cruising (no load)

please help.
I've just turboed my mx5 and all was well (bar some tic and a minor oil drip(solved)) until I started it up earlier today and it spluttered/misfired and died. I can start it with a bit of throttle and have it "idle" if I keep my foot down a bit. It's fine under load I.e accelerating and over run. When I'm cruising it's misfiring. Also, it if burning a lot of oil.

ANY IDEAS??
emarkey is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 07:43 PM   #2
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 30
Total Cats: -61
Default Mad

i would not have been happy.
This is not the case here however as I didn't drill the sump. I've got a G19 return kit to the dipstick.
emarkey is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 07:59 PM   #3
Elite Member
iTrader: (15)
 
patsmx5's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Houston, TX
Posts: 8,796
Total Cats: 247
Default

Quote:
Originally Posted by emarkey View Post
...Also, it if burning a lot of oil.
Quote:
Originally Posted by emarkey View Post
...I didn't drill the sump. I've got a G19 return kit to the dipstick.
Well I can tell you why it's burning a lot of oil.

Regarding misfire: What engine management are you running? What spark plug gap? What wide band O2 sensor?
patsmx5 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1991 special edition with hard top full part out JC, NJ russian Miata parts for sale/trade 6 10-08-2015 04:01 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:56 PM.