99 won't start after install - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 02-06-2016, 04:59 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Location: Houston
Posts: 37
Total Cats: -1
Default 99 won't start after install

When I try to start the car with the FIC it just cranks and wont start, runs fine with the bypass plugged in. I am using the z1.10 hex, and I triple checked the wiring. Any Ideas?
estephens13 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2016, 12:27 AM   #2
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 124
Total Cats: 2
Default

In your fuel map, add fuel in the cells from 0-375 rpm and 13.7-14.7 psi. I found that my unit needed extra fuel in these cells when cranking. Basically at atmospheric low rpm it needed more fuel. You can play with the amount to get consistent cranking.
fwman1 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2016, 12:06 AM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Location: Houston
Posts: 37
Total Cats: -1
Default

So the wiring diagram I was using had the cam and crank wires backwards, running great now.
estephens13 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1.6 Build finally Starting shawn_furtado Prefabbed Turbo Kits 4 07-02-2016 04:50 AM
starts but doesnt stay running mmmjesse LINK 2 05-18-2016 10:42 AM
help - Ms2 Final Checks Before Plug In willeywilson MEGAsquirt 23 02-10-2016 06:19 AM
AEM FIC with harness for 2001 stinat WTB 3 02-07-2016 12:03 PM
WTB or Trade for NB Donor Car spec WTB 0 02-02-2016 09:33 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:33 PM.