Leatherface's hemorrhaging neck cyst aka (ticking time bomb) - Page 50 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 03-15-2011, 07:41 AM   #981
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default







leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 07:49 AM   #982
aug
Junior Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Jan 2010
Location: Long Island, NY
Posts: 349
Total Cats: 0
Default

Name:  MaryEpisode14avi_000570770.jpg
Views: 1
Size:  114.8 KB
aug is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 07:52 AM   #983
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,107
Total Cats: 518
Default

What's the video of? Am I supposed to heat something break or just watch 30+Psi
curly is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 08:23 AM   #984
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

THE NEW MOTOR IS IN!!!! I decided to swap out the tiny turbo I had on and put something more sizable on there to give me the extra push I needed




Not.

We started taking everything out on Saturday morning and things looked like this in the beginning:






and ended up looking like this by the end of the night






Old Faithful finally getting to rest in peace now


As we were taking off the oild pan from the old block, it was apparent that it was a good thing that it came out when it did as we found this....I have no idea what it tore off of
http://s1188.photobucket.com/albums/...=photo3-49.jpg

Old faithful was probably minutes away from blowing up on me so I am so happy I was able to get it out in time.

Gaping hole



Putting the head studs in the new block



http://s1188.photobucket.com/albums/...=photo5-39.jpg

Looking like I happily got dragged by a bus after night one



And new motor in



That video was of yesterday afternoon on my way home from work. We didnt finish everything on the car until 6AM monday morning and I had to leave my house for work at 8am. By the time I got there, I was so exhausted that my boss told me to go home. Unfortunately for me, I forgot to change the slave cylinder when were changing engines and sure enough, on my way to work, it took a **** on me.

I had to park 5 miles away from work at a McDonalds until 11am when my friend from work took me to my car where I proceeded to replace my slave cylinder in a parking lot for the second time in 4 years. First time was on my way to work although that time I was able to get the car in the parking lot of an Advance Auto that time lol.

The funny thing is that in that video I peaked at 29psi and I hadnt changed the boost controller at all. On Old Faithful, I was making 25psi on the same setting.

Next up is getting a new meth controller from AEM, turning the boost up to 30psi, hitting the dyno and seeing what will be inhibiting me from more power. I R Happy.
leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 10:08 AM   #985
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

Just maxed my injectors and my boost gauge. I have run ALL OF IT. I need the meth controller badly

leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 10:12 AM   #986
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

all of it.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 10:25 AM   #987
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

Bow thy mortals head for we dwell in the company of a GOD!!!!!!!!!!!!


I think that thing in your old oil pan is just an engine barnacle.

So what injectors are you running? And what pistons are you running again? Stock miata 9:1?

Great job at getting your new motor in, in one day!
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 10:27 AM   #988
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

Oh also what is your fuel system- pump/regulator etc?

And for anyone who doesn't get the earlier reference

Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 11:10 AM   #989
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Faeflora View Post
Bow thy mortals head for we dwell in the company of a GOD!!!!!!!!!!!!


I think that thing in your old oil pan is just an engine barnacle.

So what injectors are you running? And what pistons are you running again? Stock miata 9:1?

Great job at getting your new motor in, in one day!

Lol injectors are 660cc and fuel pump is a walbro 255hp. Pistons are stock msm with chromoly rings
leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 12:11 PM   #990
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

My thread title should be changed now
leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 01:17 PM   #991
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Harpers Ferry WV
Posts: 1,521
Total Cats: 20
Default

That is awesome one day I will run all of it in mine I still need it to run.lol
Sean is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 01:23 PM   #992
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,196
Total Cats: 2,584
Default

So wait, you threw in the new motor and ran 30psi on it on the 1st day? holy **** lol
18psi is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 01:35 PM   #993
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

I put a 100 miles on before I did that....Its how I roll bra lol
leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 03:18 PM   #994
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kingston, Ontario
Posts: 2,791
Total Cats: 71
Default

i anticipate epic piston explosion.
shlammed is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 03:36 PM   #995
Senior Member
iTrader: (1)
 
revlimiter's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: ABQ, NM
Posts: 528
Total Cats: 92
Default



Shockwave approves.
revlimiter is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 03:55 PM   #996
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by shlammed View Post
i anticipate epic piston explosion.
What you will get is a pic of my epic ---- explosion if you keep talking like that young man

Quote:
Originally Posted by revlimiter View Post


Shockwave approves.
Hellz yeah! Tell the girls over at the site that loves me so much just how slow my car is
leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 04:21 PM   #997
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Birmingham, AL
Posts: 254
Total Cats: 3
Default

Man way to get to 30 psi in a day.
kww502 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 12:03 AM   #998
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

Minor annoyance. Something is wrong with my water temp readings on the hydra. Its reading 238 degrees C when my stock gauge and my autometer gauge are showing 170 plus my fans are on all the time now. Its retarding my timing to 10 degrees after 12psi to redline. Gay.
leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 12:49 AM   #999
Elite Member
iTrader: (17)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fort Myers, FL
Posts: 2,791
Total Cats: 130
Default

That pegged boost gauge is badass.
pdexta is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 10:07 AM   #1000
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

Found the source of my issue. I forgot to make the "temporary" wiring job i did to extend the harness for the water temp sensor a "permanent" wiring job. Need to address that today. I got it to work fine this morning before i left for work and holy **** 25psi with 18 degrees proper timing on this new engine is awesome.
leatherface24 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 08:18 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Is my swirl pot design okay? FrankB Race Prep 10 10-02-2015 10:00 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Nuke Mars! Joe Perez Current Events, News, Politics 8 09-30-2015 05:41 PM


Tags
cheapy cheapy, explodification, liar, the future has been seen., ticking time bomb

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:24 AM.