lean, but why? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-27-2009, 08:46 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: eglin afb florida
Posts: 72
Total Cats: 0
Default lean, but why?

ok, so my exhaust manifold had cracked some welds and the dp to the rest of the exhaust flange was leaking. fixed both of those. also did a diy dual feed fuel rail, now im running lean. with exhaust leaks my wideband showed 10.0 afrs, (i was tuned to 11.0 up to near redline, then 10.0 for the last couple hundred rpms) now when icross the zero threshold and go a tad into boost, my afrs stay around stoich. so obviously i back off. any suggestions?

running a greddy emu, begi rrfpr, and fm o2 clamp. once again, it was fine before i effed with it.
turbo94 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 11:57 PM   #2
Elite Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Renton Washington
Posts: 1,742
Total Cats: 3
Default

Did you get chunks in your fuel rail causing a blockage?
SKMetalworks is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 08:04 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: eglin afb florida
Posts: 72
Total Cats: 0
Default

i took my time and used grease on the drill bit. but i s'pose its still a possibility.
turbo94 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 09:37 PM   #4
Newb
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hattiesburg, MS
Posts: 5
Total Cats: 0
Default

That would be the first place i looked too. Check the injectors themselves. Even debris from old gas can clog them up. Too bad you don't have individual EGT's or else you could see if it was only affecting one cylinder.
dark_dementshun is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2009, 06:02 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: eglin afb florida
Posts: 72
Total Cats: 0
Default

yeah, that would make it easier to diagnose.
turbo94 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2009, 06:48 PM   #6
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Dallas
Posts: 1,841
Total Cats: 0
Default

Since you fixed your cracks does it spool faster? You may be hitting higher boost per cell earlier which could throw it off. But at some point it should be back to rich when the boost levels.

My car with ms had Some variation when I changed the exhaust out. Don't ask me why though.
Toddcod is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2009, 06:59 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: eglin afb florida
Posts: 72
Total Cats: 0
Default

another good possibility. i think i have major boost leaks tho. hopefully testing it soon.
turbo94 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM
'92 tune, built motor whinin MEGAsquirt 0 09-15-2015 09:37 PM
Interpreting Deatchwerks Dead Times from Battery Wizard compuw22c MEGAsquirt 0 09-14-2015 07:08 PM
VE values too low? compuw22c MEGAsquirt 4 09-12-2015 08:42 PM
Obligatory "N00B" post! D_Breezy Meet and Greet 5 09-08-2015 06:37 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:16 AM.