no boost... - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-04-2006, 02:20 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Baltimore Maryland
Posts: 1,010
Total Cats: 8
Default no boost...

took the car out today for a trial run and some auto-tuning with the Hydra...
And I can't get into boost!!!!!!!!!! The car seems to run fine... except both the hydra, and the Greddy boost gauge only reach O on their respective displays...

Heres the setup... T3/T4 with tial wastegate, JGS manifold, Rx7 460's, FMIC, Joe-p MBC (inline), and the Hydra Nemisis.

Had the car up to about 5500, in 2nd and 3rd gear, watched the knock screen on he laptop... and while there was "knock" though well well below the knock threshold that FM has set in to the hydra.... the vaccum would only go up to 0 never actually reach boost, no sound from my Greddy BOV when shifting, never hear the wastegate open... NOTHING NOTHING NOTHING!!!!!!!

Any ideas????
airbrush1 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 03:14 AM   #2
Elite Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2006
Location: Edmonton, AB
Posts: 4,921
Total Cats: 0
Default

Does the turbo also have an internal wastegate in addition to the external? Is it possible that either of them is stuck open?
jayc72 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 03:53 AM   #3
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Baltimore Maryland
Posts: 1,010
Total Cats: 8
Default

no internal wastegate, just the Tial (mechanical boost is .4 bar)
And the Tial is vented to the atmosphere, it doesn'ty go back to the exhaust at all.

I'm actually worried that I screwed something up somehow.... Though I spent time to make sure that the BOV and wastegate were plumbed correctly...
airbrush1 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 08:12 AM   #4
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,236
Total Cats: 288
Default

It's gotta be boost leak somewhere- in the intake piping or on the other end. Even with a waste gate "leak" at 5500 you'd some kind of boost... unless you've got a massive wastegate. I'd check all intake connections- I had the hose right off the turbo feel sealed by touch, but when under boost it would crack open. - rob
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 12:52 PM   #5
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Baltimore Maryland
Posts: 1,010
Total Cats: 8
Default

I'm going to go check in a bit... I have a weird feeling that the crappy pep boys couplers I snagged at the last minute for the intercooler connections are ballooning on me or something...
airbrush1 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 01:38 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Baltimore Maryland
Posts: 1,010
Total Cats: 8
Default

had an intercooler pipe blown off.... that seems to have fixed things... haven't driven the car yet... still have to take care of an oil leak at my sandwich plate... Going to hit up Wal mart in a bit for some oil and some high temp silicone gasket maker for the sandwich plate...
airbrush1 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2006, 11:17 AM   #7
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,236
Total Cats: 288
Default

Are you talking about the sandwich plate at the oil filter mount (for a cooler or remote mount)? If so, the gasket maker won't work (or won't last long). It should have an o-ring like an oil filter. It needs to be an o-ring to compensate for the thermal expansion and contraction. - rob
m2cupcar is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
Getting hot at 65mph Mech5700 DIY Turbo Discussion 28 12-18-2014 10:55 PM
ms3x doesn't start car anymore imperfekt MEGAsquirt 28 05-19-2013 12:26 PM
CEL Check Engine Light cruising with A/C and occasionally under hard boost MS2e turbofan MEGAsquirt 7 05-03-2013 01:11 AM
New guy with a 99 FM II and stuff in San Diego rleech Meet and Greet 3 04-24-2013 02:50 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:39 AM.