wont idle part2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


DIY Turbo Discussion greddy on a 1.8? homebrew kit?

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-04-2008, 08:15 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 129
Total Cats: 0
Default wont idle part2

i bought another AFM which allegedly works (in wont idle part 1 it was decided that my old AFM was f-ed up, so i bought one from a member who says it worked when he took it off), car still wont idle. with new (used) AFM it will start and wont idle. the throttle has to be reved to keep it running, it dies under constant applied throttle (ie. you cant hold the throttle in one place and keep it running). i disconneted the the AFM and jumped GRN and F/P and it idled fine, same with GRN and TEN. i also replaced the plugs and gas today. im begining to think its a fuel delivery problem.

any thoughts?
zebro racing is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 08:01 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 129
Total Cats: 0
Default

bump... help
zebro racing is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2008, 05:01 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 129
Total Cats: 0
Default

bummmppp..... HELP before i set fire to my car.
zebro racing is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2008, 05:02 PM   #4
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

You said it idles fine with the AFM removed but won't run with the AFM installed? Wouldn't that mean your AFM is bad? Get a new one or leave your fuel pump jumpered.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2008, 05:12 PM   #5
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

is your ST SIG fuse blown?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2008, 08:55 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 129
Total Cats: 0
Default

ill check, where is the ST SIG fuse? sorry to be an idiot. is there any way to diagnos for sure if its the AFM? i already boutgh new (use) one that supposedly works.
zebro racing is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2008, 09:49 PM   #7
Elite Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2006
Location: Edmonton, AB
Posts: 4,921
Total Cats: 0
Default

What are the chances that two AFM's have gone bad? I'd look at the wiring harness to make sure there isn't a broken wire or something. You need to swap your AFM onto someone's car that is running.
jayc72 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2008, 09:56 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 129
Total Cats: 0
Default

heres the thing; the car ran 6-8 months ago just fine (the aerodyne turbo that was on it then froze) the car has been sitting for a bit while i swaped the turbo for a t25. i cant figure it out.
zebro racing is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2008, 10:17 PM   #9
Junior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2008
Location: sonora ,CA
Posts: 48
Total Cats: 0
Default

when did you have the problem and why do you belive its the afm after you changed it twice, do you have a bov
andygoesfast is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 02:58 AM   #10
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 129
Total Cats: 0
Default

no bov. the problem began after the old (aerodyne) quit and i replaced it with a t25. thats all ive changed. it ran fine before the first turbo froze.
zebro racing is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 06:00 PM   #11
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tallahassee, FL
Posts: 129
Total Cats: 0
Default

EUREKA! tell me if this sounds plausable... the only other thing that i have changed from the original setup is that i put an "intimidato" breather filter thing on the valve vent that was connected between the afm and turbo. gona have a bung welded in to the pipe between the turbo and afm to connect it to the valve cover. hopefully this is it.
zebro racing is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM
mslabs MS2 - Idle control issue ndragun MEGAsquirt 0 09-20-2015 11:28 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:15 AM.