Finally ran some decent times today. - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 09-04-2007, 12:04 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 1,282
Total Cats: 0
Default Finally ran some decent times today.

No EMS, running on Azenis, and 10psi with a T3/T4E

60' - 2.078
1/8mi - [email protected]
1/4mi - [email protected]

There arent any other local turbo miatas, so I really have no one to compare times with. Does this seem like a decent time for 10psi?
ApexOnYou is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 12:08 AM   #2
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

I think any miata running low 13s is impressive.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 12:13 AM   #3
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 1,282
Total Cats: 0
Default

Hopefully I can make some improvement next time, I have a set of shaved Toyo RA1s that i've been wanting to try at the track. Have any of you ever run a 2 step or something for launch control?
ApexOnYou is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 01:22 AM   #4
Elite Member
iTrader: (5)
 
akaryrye's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Central California
Posts: 2,526
Total Cats: 0
Default

dude thats not bad at all, i ran a 14 at 12-13psi and the same tires. What is your suspension mods, rear camber, and launch rpm like? I am asking because while I ran a 14, my trap speed was 102mph and looking at your time that should put me at a 13.5 or so with better driving.

btw, i think i should mention that I had reaction times of about a second because it was my first time and due to a friends faulty explanation of how bracket racing works I focused on my launch instead of taking off immediately. I was under the impression that the winner was the person who had an ET closest to their dial in without busting and ended up loosing by .2 seconds to a bmw who was quite a bit slower than me just because I left late. Found out later its the person crossing the line first who wins. Dont think that it played into my ET though because i think the timer begins when my front wheels lift off of the weights.
akaryrye is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 02:12 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

not bad, I think you are probably giving up power somewhere though. a standalone is in order.
Al Hounos is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 02:32 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Denver, CO
Posts: 564
Total Cats: 0
Default

Picking up 23mph between the 1/8 and 1/4, not bad. The traps are there for 12s if you can get your 60' time down to 1.7-1.8.

What is the trim of your turbo and what are you doing for fuel?
jwarriner is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 12:24 PM   #7
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

very respectable indeed.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 01:01 PM   #8
I'm Miserable!
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2005
Location: Columbia, SC
Posts: 858
Total Cats: 0
Default

nice nice
SloS13 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 02:15 PM   #9
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 1,282
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by akaryrye View Post
What is your suspension mods, rear camber, and launch rpm like? I am asking because while I ran a 14, my trap speed was 102mph and looking at your time that should put me at a 13.5 or so with better driving.
Im running JIC Magic FLT-A2s, 500ft.lb/400ft.lb, front damper at half, forgot what the rear was at but it felt good so I left it. Im running 2.5* of rear camber. I tried launching at 3k, but the track was so sticky (120* track temp), it bogged really bad and yielded a 14 flat, so I upped it to 4k or 4200 and started hitting the 13s.

Quote:
Originally Posted by Al Hounos View Post
not bad, I think you are probably giving up power somewhere though. a standalone is in order.
Im pulling max timing on my bipes (timing set to 18* before retard IIRC), havent really messed with it. Im playing it safe on timing untill I get EMS. Im selling both of my RX7s and the sound system out of one of them to fund MSPnP, so HOPEFULLY I will be able to order that soon..

Quote:
Originally Posted by jwarriner View Post
Picking up 23mph between the 1/8 and 1/4, not bad. The traps are there for 12s if you can get your 60' time down to 1.7-1.8.

What is the trim of your turbo and what are you doing for fuel?
T3/T4E, 50t .48 .60

I have a DIY dual feed (leaking BAD, a FM is on its way.. For once I caved and bought something non DIY ), Walbro 190HP, and a BEGi FMU. Stock injectors :/
ApexOnYou is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 06:19 PM   #10
Elite Member
iTrader: (3)
 
Mach929's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: lansdale PA
Posts: 2,500
Total Cats: 0
Default

wow stock injectors...how much fuel pressure?
Mach929 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 06:51 PM   #11
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

walboro 190 so i would say 95-105 or so.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 07:47 PM   #12
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Baltimore Maryland
Posts: 1,010
Total Cats: 8
Default

nice times! wish I could get my 60ft down around 2.0.....
airbrush1 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2007, 10:31 PM   #13
Senior Member
 
boostinsteve's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Honolulu, HI
Posts: 563
Total Cats: 0
Default

Very nice man, can't wait to see what she will do with the proper tuning.
boostinsteve is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2007, 01:23 AM   #14
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 1,282
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Mach929 View Post
wow stock injectors...how much fuel pressure?
Quote:
Originally Posted by magnamx-5 View Post
walboro 190 so i would say 95-105 or so.
Im running 65 or 70psi fuel @ 0psi right now, any more and the fitting on the diy rail starts leaking - the tap was slightly crooked so it ended up not sealing properly.. I guess JB weld doesnt fix everything after all lol. Once the new rail arrives I can finally up the pressure.


Quote:
Originally Posted by airbrush1 View Post
nice times! wish I could get my 60ft down around 2.0.....
Whats your average 60ft? The track was insanely sticky that day, I usually average like a 2.16-2.20. I wish I ran a cam in the car so I could see what the heck I did on that run.

Quote:
Originally Posted by boostinsteve View Post
Very nice man, can't wait to see what she will do with the proper tuning.
Thanks man, im really anxious to get MS.. Someone buy my RX7 to fund it! haha
ApexOnYou is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2007, 09:49 PM   #15
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Baltimore Maryland
Posts: 1,010
Total Cats: 8
Default

my 60ft's range from 3.4 to 2.7..... the car just bogs, or roasts the tires....
airbrush1 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2007, 01:42 AM   #16
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 1,282
Total Cats: 0
Default

What tires are you running?
ApexOnYou is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2007, 10:59 PM   #17
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Baltimore Maryland
Posts: 1,010
Total Cats: 8
Default

cheap 205's, on 17" wheels. My trap times are all between 107 and 108
airbrush1 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2007, 12:22 AM   #18
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 1,282
Total Cats: 0
Default

Oh, gotcha. Do you put alittle heat in them before the run?
ApexOnYou is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2007, 09:22 PM   #19
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Baltimore Maryland
Posts: 1,010
Total Cats: 8
Default

nah, open diff doesn't help with that
airbrush1 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2007, 09:58 PM   #20
Junior Member
iTrader: (-1)
 
Join Date: Aug 2006
Location: NJ
Posts: 148
Total Cats: 0
Default

Apex. I tried to PM you about your rx7's and some more information and pictures but your pm inbox is full
SOL General is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:12 PM.