Target Map Issues.. EMU - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


E-Manage Post your questions about greddy e-manage installation and tuning here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-02-2008, 08:17 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Location: Elkhart, IN
Posts: 13
Total Cats: 0
Default Target Map Issues.. EMU

Curious, has anyone had problems getting there target maps to work? I recently installed an LC1 and my EMU is still reading the AFR properly.. and after setting up my target map it wont adjust my IJ map. I have done all kinds of things to get it to work.. Creating a new file from scratch, adjusting AF Target settings.. I cant find anything anywhere that would keep it from working.

Plus another thing I find wierd, is.. if I get my AFR runnning near 14.7 it starts sputtering, and I tend to find it runs best around 11-12 afr im wondering if thats common or not.

When I FIRST installed the LC1 the target map worked a few times... now it just.. doesnt.

ive searched all over the forums and I cant find any help on this specific delima.
CrazyManSlim is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 03:55 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schwarzenberg, Germany
Posts: 1,497
Total Cats: 81
Default

Please post your map and tell us what settings you use.

I/J-adjustment settings for the 460 injectors?

lag-time settings?

460 injectors are always a little pita.

Greets
Zaphod is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2008, 03:47 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Location: Elkhart, IN
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

yea these injectors have give me nothing but greif trying to get a good idle.. it runs pretty smooth where its at.. settings are 280/435 with a .80 after

I dont have a pressure sensor yet, ive been slowly building my system.. so ive been going off the basis that I usually hit boost around or after 3.00v.. Ill be getting one within a few weeks.. I admit its not quite as easy without one :-/ But that still doesnt explain the target map not doing anything.

these are just rough maps that I was hoping the target map would refine..

uhm, just incase your curious my A/F target settings are 30-90C 5%TP 120sec start time.. 200ms cycle and .5% feedback. I have tried it at 0%TP and 0s start time and nothing changed...
Attached Images
File Type: bmp injmap.bmp (29.3 KB, 109 views)
File Type: jpg targetmap.JPG (90.3 KB, 113 views)
CrazyManSlim is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 12:48 AM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Location: Elkhart, IN
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

I found part of my answer on the emanage forums themselves... apparently the emanage is too stupid to convert ferenheit to celcius.. I had it showing me in ferenheit so the AF map couldnt understand what it was reading..

Its the damn Nasa mars rover all over again!

but still im at a loss on why I run better at 12ish afr then 14.7.... idk tho
CrazyManSlim is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 03:27 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Schwarzenberg, Germany
Posts: 1,497
Total Cats: 81
Default

HI,

get a MAP-sensor asap. makes life a lot easier.

I dont know about the temp setting, seems to me, that 90 C is a little on the low side. I changed mine to 105 C (I hope not to see temps that high), because you get 90 C easy at normal running. The thermostat(?) opens at 92 degrees afaik. So I would take 95 at last.

For the I/J size and lag times adjustment - I am running 230/460 and 0.64/0.74.
Zaphod is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 05:07 PM   #6
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Location: Elkhart, IN
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

yea, my autotune is throwing out some really wacky numbers.. (im guessing its just because it cant accurately determine boost without at MAP.. and ill try those injector numbers again I think I tried before.. but that was before I had the LC1.. maybe it will work now.

I just noticed earlier that im gettig some crazy knock at WOT at around 5k.. I gotta figure out why that happening.. last thing I want is holes in my pistons..
CrazyManSlim is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 09:15 PM   #7
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: North Cackalackey
Posts: 716
Total Cats: 2
Default

my advice would be for someone starting to get a map sens. asap very important. it will make your life so much easier.
did you play with timing is that why you are getting knocks? i would leave timing stock for now till you get it running right.
musanovic is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2008, 04:00 PM   #8
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Location: Elkhart, IN
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

yea, I had it advanceing timing under vac and pulling under boost.. but no more then +/-5.. im pretty sure I tried turning off my timing map and still got some pretty bad knock/det whatev.. im unsure though.. ill turn it off and try again. I am horrible at hearing the knock myself.. usually I have my friend riding shotgun just to listen for it.. He also told me it could be carbon buildup due to it running rich for so long on initial tuning.. Im gonna run some fuel sys cleaner through it later today.. it def cant hurt.
CrazyManSlim is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 07:16 PM   #9
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Aug 2007
Location: North Cackalackey
Posts: 716
Total Cats: 2
Default

lol shotgun i guess there is no other choice but to sit in the front . but good luck with your tune.
musanovic is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
Someone help me with AE ihiryu MEGAsquirt 33 10-08-2015 05:56 PM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM
In need of base map for stock 1997 brandonbkd MEGAsquirt 0 09-29-2015 12:52 AM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:21 AM.