megalogview help needed - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-23-2010, 01:21 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Raleigh, NC
Posts: 321
Total Cats: 0
Default megalogview help needed

I'm using tunerstudio and trying to record logs... I record one and save it, seems to work. Then When I try to open it with MLV, I can't get anything to show up on the graphs. I haven't paid for MLV yet, but that's mainly because it isnt working.

Sometimes I get an error that says something like "this error will be suppressed in the future" but i dunno what the error is. Also it says something about y-axis MAP not being found sometimes.

Tunerstudio seems to be working fine. Is there some way I need to set up the two programs to work together? Thanks in advance
kewilso3 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2010, 01:29 AM   #2
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Raleigh, NC
Posts: 321
Total Cats: 0
Default

in order of occurrence, starting with loading:


Name:  2.jpg
Views: 1
Size:  102.7 KB

Name:  3.jpg
Views: 1
Size:  98.1 KB

Name:  4.jpg
Views: 1
Size:  105.5 KB
kewilso3 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2010, 10:35 AM   #3
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Could you upload the file you're trying to open?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2010, 10:43 AM   #4
Senior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Falls Church, VA
Posts: 1,367
Total Cats: 16
Default

It doesn't look like it's set to display any useful traces on the graphs. You've got time, which thankfully is increasing, and rpm/sec which nobody really uses. See there on the left where it says "Graph 1" "Graph 2" etc and there are three boxes under each? Click on the top yellow one and make it rpm, make the blue one MAP, the magenta TPS, etc.
ScottFW is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2010, 12:54 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Raleigh, NC
Posts: 321
Total Cats: 0
Default

i dont have those choices on the side... and once it loads the time line goes flat as well (see tiny pictures, my bad) i will upload the files when i get to that computer in a , they're .csv IIRC
kewilso3 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2010, 09:47 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Raleigh, NC
Posts: 321
Total Cats: 0
Default

cant load a csv here's a crappy picture instead...
Name:  jpeg_reencoded.jpg
Views: 1
Size:  93.5 KB
http://i453.photobucket.com/albums/q..._reencoded.jpg
kewilso3 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2010, 09:57 PM   #7
Elite Member
iTrader: (11)
 
chicksdigmiatas's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Texas, 'Murica
Posts: 2,505
Total Cats: 7
Default

Your problem lies in the fact that your using the diagnostics tab next to ve analyze instead of going to the datalog tab at the top. Go up there, scroll down and either hit start data logging or burst datalogging. It will save a nice mlv file for you that you can use.
chicksdigmiatas is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2010, 10:02 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Raleigh, NC
Posts: 321
Total Cats: 0
Default

whoops thanks i just thought it was obvious to use the tab... time to go find tunerstudio manual. can i get an explanation of burst vs regualar data logging? Or have I worn out my noob privileges and need to search...
kewilso3 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2010, 10:12 PM   #9
Elite Member
iTrader: (11)
 
chicksdigmiatas's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Texas, 'Murica
Posts: 2,505
Total Cats: 7
Default

Well if you just hit burst datalogging, I am pretty sure you can figure that one out yourself. You can start and stop it with out having to make a new file. Either click start and stop, or alt s works too.
chicksdigmiatas is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
In need of base map for stock 1997 brandonbkd MEGAsquirt 0 09-29-2015 12:52 AM
WTB HPDE miata - Texas Voltwings Cars for sale/trade 0 09-27-2015 07:40 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:44 AM.