Megasquirt coolant reading - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 02-07-2015, 09:31 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Jul 2013
Location: Fort Worth, TX
Posts: 254
Total Cats: -4
Default Megasquirt coolant reading

I am having the strangest issue with my ms. The coolant temperature will display at 120f with the ait plugged in, but as soon as I unplug my ait it will go to the correct value of 67f. Anyone ever experienced this and have a solution for it?
gdoehl is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 11:44 AM   #2
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

There is a fall back value of around 67 degrees in there for when it detects an unplugged sensor. What MS variant is this?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 02:13 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Jul 2013
Location: Fort Worth, TX
Posts: 254
Total Cats: -4
Default

Ms1 v3.0. Not sure what's going on. I do have continuity to the sensor from the signal wire on the computer. Tried changed out sensors but no dice. Possibly the circuit for the coolant sensor is acting up and I need to remake it.
gdoehl is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2015, 03:56 PM   #4
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Make sure you have the proper INC files for your sensor copied into your TunerStudio project's INC folder.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 58 Yesterday 10:04 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:18 AM.