No fuel pump on cranking - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 03-03-2014, 12:43 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Flowery Branch, GA
Posts: 5
Total Cats: 0
Default No fuel pump on cranking

Fuel pump is not turning on when cranking on my 95. If I jump the F/P lead in OBD connector to ground pump runs and after car starts pump keeps running. Changed wire to fuel management TPS on ECU (was on wrong one) and now no pump when cranking. Any ideas?
95slowrider is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 02:12 PM   #2
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Flowery Branch, GA
Posts: 5
Total Cats: 0
Default

Did I post this in the wrong place?
95slowrider is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 03:50 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Arl. Texas
Posts: 937
Total Cats: 23
Default

What ECU are you running?
Miater is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 04:02 PM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Flowery Branch, GA
Posts: 5
Total Cats: 0
Default

The stock ECU out of the 95.
95slowrider is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 04:05 PM   #5
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Dec 2010
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,970
Total Cats: 49
Default

so it wasn't cranking before, then you changed a wire and its still not cranking? or did it stop cranking AFTER you swapped the wire on the ECU?

if F/P turns the pump on, then the problem is probably in the relay or the ignition activating the relay. I can't remember if F/P goes to the relay or the pump directly.
Seefo is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 04:13 PM   #6
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Location: Flowery Branch, GA
Posts: 5
Total Cats: 0
Default

Engine is out of a 99 and I rebuilt it and put it in my 95. The fuel pump was working when cranking but wouldn't start. Checked wiring on fuel management and found out TPS wire from FM was hooked to wrong wire on ECU. TPS signal was 0 or 100. Changed wire to right one and now TPS reads right on FM but don't have fuel pump on cranking. If I jump connector pump runs and car starts but dies when I give at any gas.
95slowrider is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Tags
fuel pump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:39 PM.