Pulled Fuel pump relay and car is still running FTL - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-02-2009, 08:58 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 82
Total Cats: 0
Default Pulled Fuel pump relay and car is still running FTL

I am in the process of installing a new FM dual feed fuel rail into my turbo 96. My car has an Xede with a BEGI S4 turbo kit on it. Well when I went to start the car tonight and pulled the yellow plug under dash as advised in the FM instructions to kill the car and the car kept running

The first time I did this it worked fine but now on the second try the car keeps running....

BEGI put in a 255hp Walbro which I fear could have killed the stock FPR, could that be the issue that is allowing it to start and idle with the plug pulled?

I nor Jeremy at FM can seem to figure it out. Not bashing anyone just trying to get my stupid car ready for summer.

Any input?

Thanks,
Jason
Cutler is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 09:06 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,904
Total Cats: 1,793
Default

this happened to me the other weekend when i was doing a IM install. i said **** it. (not on my car, works on mine)


open the gas cap and do it like a man.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 09:07 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 82
Total Cats: 0
Default

Word ...

I want the car to work correctly just in case...hell you are in Arlington, come on over and let's get this new fueling system plumbed

I am sure it's something little I am overlooking but I want to get it all right before we put it on the Dyno..
Cutler is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 09:17 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,904
Total Cats: 1,793
Default

I'm about to watch Quantum of Solace....


pop the gas cap, maybe there's a siphoning effect in effect.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 04-02-2009, 09:32 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 82
Total Cats: 0
Default

i did some more testing and think it's the FPR....got in and did another test to listen for the pump....it's not turning on(with relay unplugged) but the car is stilling firing after a few start cycles....but then dies when you step on the throttle....
Cutler is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[CT] 1999 Mazda Miata 10th Anniversary Edition - $5800 Jike Spingleton Cars for sale/trade 3 09-20-2016 05:33 PM
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 01:49 PM
Walbro Fuel Pump sanravel Miata parts for sale/trade 1 09-11-2015 06:16 PM
E-Manage Base Maps faviles5566 ECUs and Tuning 0 09-04-2015 12:50 PM
E-Manage Base Maps faviles5566 ECUs and Tuning 0 09-04-2015 12:50 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:10 AM.