Variable TPS ems-mess - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-08-2009, 12:04 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2006
Location: Northern Michigan
Posts: 898
Total Cats: 0
Default Variable TPS ems-mess

I am using the BMW tps on my AEM EMS. Red wire is always 5V. Black is ground. Green is signal, changed to 2M (TPS) on the ecu from 2L (TPS Switch).

At no throttle, I get 1.8V, then it went to .5V at full throttle!? I switched the signal and ground at the TPS sensor, and I got .5V to 1.8V at full throttle. But after I ran the TPS calibration, my throttle position always says 0%. If I unplug the sensor wire at the TPS, it reads 5V and says 100% throttle.

Does anyone know what settings I need to change to get my EMS to read the throttle position as a % so it works right?

All of the tuning was done against MAP, will actually having a variable TPS mess up my tune?

Thanks in advance for even looking!
rotaryjunky is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2009, 11:45 AM   #2
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2006
Location: Northern Michigan
Posts: 898
Total Cats: 0
Default

Is anyone running AEM on a 90-93 with a variable tps? If I could just look at someone's map, I can try to figure out what's going wrong.
rotaryjunky is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 05:45 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Apr 2006
Location: Northern Michigan
Posts: 898
Total Cats: 0
Default

Oops, found a link here and now it works.


"Idle switch input" => change it from "switch #5 grnd = off" to "switch is always off"
rotaryjunky is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
BMW TPS / P&P TPS for Megasquirt albumleaf WTB 0 09-10-2015 10:28 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:10 PM.