HELP PLEASE idle problem 97 na - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Engine Performance This section is for discussion on all engine building related questions.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 08-08-2012, 01:05 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 33
Total Cats: -4
Default HELP PLEASE idle problem 97 na

I started my car after a drive today and it was idling at 2000. Then when I press the brake it drops to 1500 and then jumps back up to 2000 and repeats until I let off the brake. I tried wiggling the throttle cable around it it would drop and rise like when I pressed the brakes. The cable was stuck under the vacuum hose for the brake booster so I moved it to free the throttle cable. Now when I move the throttle cable it doesn't dip but I'm still at 2000 and it still dip when I press the brakes what can this be I'm at a complete loss. Please help me out on this one guys. I don't want to damage the engine in any way.
jbird745 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 01:08 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

stock?
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 01:22 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 33
Total Cats: -4
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
stock?
Mostly stock non turbo 1.8 cold side intake that's about it for engine mods
jbird745 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:28 AM.