misfire help - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Engine Performance This section is for discussion on all engine building related questions.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 07-30-2014, 02:35 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Hartford, Ct
Posts: 125
Total Cats: -11
Default misfire help

Okay guys my car is having a misfire issue. I've had codes for misfire cylinder 1 and for cas signal. I pulled the plugs and all of the plugs are fine but cylinder 1 is black and looks to be running rich. I swapped plugs with cylinder 1 and 2 and it didn't change anything. I pulled all of the wires while running; cylinder 1 didn't make much of a difference and seemed to have a weak spark. Cylinder 2 and 3 were strong and stalled the motor when I pulled them. Cylinder 4 spark was strong but didn't stall the engine but was way more dramatic than cylinder 1 but almost stalls the engine. I've swapped wires, both coils, cylinder one injector with a known good one, and even the cas and still no cure. I've checked compression and it is 175 across the board. Is there anything else I'm overlooking or should try? Thanks in advance
Eunos93 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 10:54 PM   #2
Junior Member
 
guttedmiata's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 438
Total Cats: -3
Default

Igniter. Sends the spark signal to the coils.
guttedmiata is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2014, 11:20 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Hartford, Ct
Posts: 125
Total Cats: -11
Default

Ignitor could cause a misfire or weak spark in one cylinder
Eunos93 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2014, 12:01 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2010
Location: Hartford, Ct
Posts: 125
Total Cats: -11
Default

Just read that 94-97 ignitor is built into the coils
Eunos93 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM
Missfires on idle and cruising (no load) emarkey DIY Turbo Discussion 2 09-05-2015 07:59 PM
Dumb question about crank and cam angle sensors AlwaysBroken Engine Performance 4 09-04-2015 02:35 PM
Car not starting any help appreciated bruss MEGAsquirt 1 08-31-2015 11:45 AM
Dwell setting for my MSM? evank MEGAsquirt 8 04-03-2009 07:07 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:34 AM.