wells tps201 and tunerstudio ms problem - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Engine Performance This section is for discussion on all engine building related questions.
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 01-27-2013, 06:18 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default wells tps201 and tunerstudio ms problem

I have a 91 with mspnp 2 and tuner studio ms. Just wired up the tps modified it and installed. Double checked with a voltmeter and everything is functioning. Now the problem is in tunerstudio I'm unable to calibrate it when you click it only brings up a blank pop up window. Any suggestions?
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 09:58 AM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

install the correct jumper to run vtps...
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 10:26 AM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

on a MSPNP? "No internal modifications are necessary, unlike the Gen 1" from the MSPNP 2 Manual.

So where do we do this jumper?
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 10:30 AM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

MegaSquirtPNP by DIYAutoTune.com

Quote:
J5: Variable TPS Enable
When this jumper is installed, it allows the use of a variable TPS. This should be installed on 94-95 Miatas and 90-93 Miatas with a modified TPS that generates a variable signal.




jumper modification
Attached Thumbnails
wells tps201 and tunerstudio ms problem-miatajumpers.jpg  
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 10:35 AM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

doh! thanks man Didn't look past the Vtps section in there!
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 06:25 PM   #6
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

OK update, did the jumper Brain. Shows up on the gauge now, but I still get a blank pop up window when I try and calibrate it. Is there some thing I'm missing in tunerstudio that I need to do to calibrate it??
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 06:58 PM   #7
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

so youre going to tools > calibrate TPS

and then youre getting a blank window?

what version of TS?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 07:00 PM   #8
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

Yep just a blank white pop up window.
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 07:02 PM   #9
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

Tunerstudio ms fully registered latest update.
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 07:04 PM   #10
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

Something else that's different. You know when you bring down the tool menu all of them have that icon beside them. All of mine does except the tps one
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 07:08 PM   #11
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

mines like that too, but i get a the config window
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 07:09 PM   #12
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
mines like that too, but i get a the config window
Lol touché.

Yea I'm at a loss on this.
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 01:38 AM   #13
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

Any ideas anyone?
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 09:18 AM   #14
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

I'd make sure you're on the latest TS. It's a software issue.

I'd propbably email Phil if that doesnt help.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 12:35 PM   #15
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

Yep latest update, I sent Phil an email. Ill let you guys know what he says.
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 12:42 PM   #16
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

maybe try uninstalling java, resetting cpu, and reinstalling java, resetting cpu, and trying TS again.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 04:42 PM   #17
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

Ok cleaned restarted latest java updated, no change. But hey didn't have the latest java. Lol. Waiting on Phil's reply
saverok is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 04:44 PM   #18
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

run in admin mode?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2013, 04:53 PM   #19
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

Ill give it a shot
saverok is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 10:08 AM   #20
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 35
Total Cats: -4
Default

No Idea what the cause was, but for what ever reason, Used my wife's Mac and it magically worked. My tps calibration just didn't like my PC.
saverok is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 Yesterday 09:00 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
WTB HPDE miata - Texas Voltwings Cars for sale/trade 0 09-27-2015 07:40 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:53 PM.