Crazy needle. - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-22-2010, 09:42 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tulsa Oklahoma
Posts: 97
Total Cats: 0
Default Crazy needle.

http://s589.photobucket.com/albums/s...=VIDEO0006.mp4

Like seriously.. WTF is wrong with this damn thing?
Madboy is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 09:45 PM   #2
Elite Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Aug 2006
Location: Concord, North Carolina
Posts: 4,173
Total Cats: 5
Default

I've seen bad grounds cause jumping...I've never seen one do that. lol
miatamania is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 10:05 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tulsa Oklahoma
Posts: 97
Total Cats: 0
Default

yeah.. it started a few months ago and was just twitching a half an inch or so.. but this is just ridiculous. lol
Madboy is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 10:25 PM   #4
NB/VVT Connoisseur
iTrader: (23)
 
viperormiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Key West
Posts: 6,071
Total Cats: 253
Default

Awww ****! Tokyo Drift Muh Fugga Make sure you tighten up your floor pan.

Seriously though, I think it's just like MiataMania said. I've had the same issue due to some unwanted moisture, but never that bad. Go through your major grounding points and make sure everything is adequate. Have you done anything major to the car recently, such as wiring or something along that line?
viperormiata is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 11:45 PM   #5
Elite Member
iTrader: (7)
 
jeff_man's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Dallas, Tx
Posts: 3,056
Total Cats: 103
Default

yo that **** revs like a ferrari, did vtech kick in yo.

bad ground and check the plugs that go into your gauge cluster
jeff_man is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 12:11 AM   #6
Elite Member
iTrader: (17)
 
Join Date: Apr 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,831
Total Cats: 0
Default

i kinda had the same problem, it only did it when at WOT. check all your grounds and clean them. mine stopped after that....

WonTon is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 04:31 AM   #7
DXO
Junior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Kannapolis, NC
Posts: 229
Total Cats: 1
Default

Mine jumped around about like that. After hunting, adding more grounds, checking stock grounds, moving grounds for ms, wb and coils I said screw it and started stripping my harness out of my car(I was painting the car anyway so why not go all out).
I have thus found 5 broken wires so far... 2 were grounds, one to a tail light that has been coming and going, the other 2 went to things stripped off the car.
DXO is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 04:42 AM   #8
I'm Miserable!
iTrader: (11)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Texas, 'Murica
Posts: 2,505
Total Cats: 7
Default

I had that problem at about 198k. It seemed worse when it rained. 10 bucks your ground by your alt/ below your tb is loose or dirty. That fixed it for me.
chicksdigmiatas is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 05:35 AM   #9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tulsa Oklahoma
Posts: 97
Total Cats: 0
Default

yeah.. I replaced the engine about 6 months ago and have what seems to be open ended plastic leads on a wire here and there but they have no obvious place to go.. will probably just strip and stick to the body somewhere lol. oh and side note... at least my valve cover looks kickass. lol.

Madboy is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 09:35 PM   #10
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tulsa Oklahoma
Posts: 97
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by chicksdigmiatas View Post
I had that problem at about 198k. It seemed worse when it rained. 10 bucks your ground by your alt/ below your tb is loose or dirty. That fixed it for me.
yep. it was the one by the alt.. I ran it to the body and it still blips here and there but it's NOWHERE near as bad as it was. Thanks DOODZ!
Madboy is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 12:24 PM   #11
Elite Member
iTrader: (7)
 
samnavy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: VIRGINIA BEACH, VA
Posts: 6,020
Total Cats: 175
Default

No help with your tach... but take a piece of black electrical tape and put it over the AIRBAG light so it blocks your view. That **** has got to be annoying as hell driving at night.
samnavy is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2010, 12:41 PM   #12
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,854
Total Cats: 1,788
Default

bad cas?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 07:44 AM   #13
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tulsa Oklahoma
Posts: 97
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by samnavy View Post
No help with your tach... but take a piece of black electrical tape and put it over the AIRBAG light so it blocks your view. That **** has got to be annoying as hell driving at night.
good point. didn't think about that. I did see something you can buy somewhere that fools the ecu into thinking the airbag is still there but I can't find it. oh well.
Madboy is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 07:47 AM   #14
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tulsa Oklahoma
Posts: 97
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
bad cas?
um "cas"? Help un-duuuuur me on that one lol. I'm drawling a blank to what that means.
Madboy is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 03:34 PM   #15
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hermosa Beach, CA
Posts: 2,575
Total Cats: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Madboy View Post
um "cas"? Help un-duuuuur me on that one lol. I'm drawling a blank to what that means.
cam angle sensor, on the back of the head by the firewall, passenger side.
cardriverx is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 03:46 PM   #16
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Springfield IL
Posts: 2,750
Total Cats: 24
Default

Quote:
Originally Posted by samnavy View Post
No help with your tach... but take a piece of black electrical tape and put it over the AIRBAG light so it blocks your view. That **** has got to be annoying as hell driving at night.
Or pull the light and unplug the buzzer
chpmnsws6 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 05:05 PM   #17
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

I still have the mystery spark loss when I corner over 1-g on left turns. Its making me crazy.
hustler is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
9" or 9.5" for 245s? d k Race Prep 39 03-05-2016 07:45 PM
elesjuan's mediocre 95 Miata adventure (google fiber edition) elesjuan Build Threads 8 02-16-2016 09:36 PM
new voodoo 2 2554 babydriver Meet and Greet 10 11-12-2015 01:53 AM
1.6 clutch/flywheel on 1.8/6spd concealer404 Suspension, Brakes, Drivetrain 8 09-17-2015 01:04 PM
Annoying little leaks AlwaysBroken Engine Performance 5 09-06-2015 01:53 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:57 PM.