ENgine problems 1.6 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-15-2011, 07:58 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
Total Cats: 0
Default ENgine problems 1.6

MY miata has been using oil and coolant. Driving up a mountain pass my car started getting hot . It then started loosing power and I had to pull over. there was coolant spraying from the back of block. It lost most the coolant from here. My oil was low too even tho I topped it off this morning. The car would crank over but would.not stay idleing. Im waiting for a tow truck right now. Pretty sure its a bad headgasket. Would a bad hg cause oil loss. Also it would smoke blue on start up.
jefftrucker12 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2011, 08:22 PM   #2
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
Total Cats: 0
Default

POsted in wrong forum. Its hard using a smartphone on forums
jefftrucker12 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 08:39 AM   #3
Newb
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
Total Cats: 0
Default

I dont know if it is the same for an 1.6 but I had a leaking CAS sensor on my 1.8. Leaking oil on one of the heater hoses creating a leak there. Could explain both symptoms.
tri5 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 10:34 AM   #4
I'm Miserable!
 
Join Date: Jun 2009
Location: albany, ga
Posts: 1,869
Total Cats: 3
Default

back of block? there is a rubber nipple on the back of the head that can leak. It is on passenger side, check that out for the coolant leak.
Techsalvager is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:30 AM.