FAIL. Need NB help - Page 3 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-22-2010, 12:01 PM   #41
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Edmonton, AB, Canada
Posts: 1,177
Total Cats: 27
Default

Once you fix it let me know. I have different engine management but I get a bouncy idle as well that will stall. If I keep my A/C switched on, it wont stall but still drops then rises then drops and rises and then settles. If I dont keep A/C on it drops and stalls usually on the 2nd drop.

I also run fine at revs, have sprayed everything for Vac leaks, adjusted idle screw and got no response. I'll be following your tests/cure.
Landrew is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 02:24 PM   #42
MT Pony Underground
iTrader: (6)
 
Nagase's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,811
Total Cats: 0
Default

Might not be it, but bouncing timing makes me ask:

Did you check to see if the outer rim of the main pulley slips compared to the inner wheel?
Nagase is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 04:16 PM   #43
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Springfield IL
Posts: 2,750
Total Cats: 24
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
i asked what kPa you were idling at yet you continue to give me ~hg.
Should be around 60kpa at 10 inches of vacuum.

Measure your turbo inlet, go into the plumbing section at lowes and create a cap to put over it. Then go to an autoparts store and buy a metal valve stem and drill the cap out to fit the valve stem in it. Set your compressor to 5-6psi higher then you plan to run and air your intake system up like a tire. Spray soapy water around the intake, the injectors, the brake booster line, the IC piping and anywhere else you can think of. If it makes bubbles, your leaking. With the truck, we set it at 35-40 PSI and it makes a hissing noise at all the leaks, but when testing N/A cars at 5-6psi, it doesn't make any noises. I've never tested at the 15-20psi you'll be testing at to know if it will make noise or be silent.

Last edited by chpmnsws6; 07-23-2010 at 05:14 AM.
chpmnsws6 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 10:11 AM   #44
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

I just had a thought. Im using my NB crank pully on the NA motor. I know on the NA pully theres that metal disk that goes in the pully. On the NB its not there. By any chance, do you guys think that could be causing the issues at hand? LastnightI changed the intake mani gasket and it still didnt fix teh problem. Phil swears its all a tuning problem but I just dont think thats the WHOLE issue.
leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 10:16 AM   #45
Elite Member
iTrader: (30)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Va Beach
Posts: 7,282
Total Cats: 0
Default

No

Dude your tune is way way off and it's still set for 550's while you have 800's in. Plus you have a pretty big exhaust leak causing false afr's.

Fix the obvious......
__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote

Last edited by levnubhin; 07-23-2010 at 10:57 AM.
levnubhin is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 10:26 AM   #46
Elite Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bloomfield, Michigan
Posts: 5,682
Total Cats: 10
Default

**** sprinkle some magic dust on that bitch and get it running already.
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 10:26 AM   #47
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

Ima sprinkle **** on you if you dont have something helpful to say, Lothar
leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 10:32 AM   #48
Elite Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bloomfield, Michigan
Posts: 5,682
Total Cats: 10
Default

Quote:
Originally Posted by levnubhin View Post
No

dude your tune is way way off and it's still set for 550's while you have 800's in. And you have a pretty big exhaust leak causing false afr's.

Fix the obvious......
+1

There you go
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 10:38 AM   #49
Elite Member
iTrader: (33)
 
RotorNutFD3S's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Newnan, GA
Posts: 2,539
Total Cats: 29
Default

Don't know if they changed it later on, but my '99 has that metal disc. It's highly unlikely to be causing your problems though.
RotorNutFD3S is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 10:42 AM   #50
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

Twas just a thought.
leatherface24 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 11:06 AM   #51
Elite Member
iTrader: (9)
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bloomfield, Michigan
Posts: 5,682
Total Cats: 10
Default

How about your exhintake camshaft?
buffon01 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2010, 11:52 AM   #52
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
leatherface24's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pembroke Pines
Posts: 4,033
Total Cats: 2
Default

never put it in. enjoy temp bannage...again lol
leatherface24 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 1.6l turbo complete part out. Tony the Tiger Miata parts for sale/trade 63 12-29-2016 03:23 AM
Skunk2 on B6 BenR Engine Performance 2 09-16-2014 01:00 AM
Diypnp problem loading firmware ericsbestshot MEGAsquirt 7 07-31-2014 07:28 PM
91 Miata from State College PA...Hopefully not going full noob motek47 Meet and Greet 9 06-03-2014 11:08 PM
My first accident: I fail. wayne_curr Insert BS here 11 10-02-2009 01:41 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:20 AM.