Firmware Update and Battery Voltage - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-11-2009, 03:02 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default Firmware Update and Battery Voltage

On my firmware updates it says my battery voltage is 10.4. Is that normal or in the acceptable range. I ask this because I can let my car sit for no more than two days without the battery going dead. Then after I jump start it I have to remove and replace the fuse in my radio.

Is 10.4 an indicator of an issue?
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 03:04 PM   #2
Elite Member
iTrader: (15)
 
patsmx5's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Houston, TX
Posts: 8,797
Total Cats: 248
Default

Uh, sounds like you have something draining the battery. So yeah, that would be an issue. if I were you, I'd pull the fuse from the radio and see if it still goes dead after a couple days. Of figure out where the current draw is coming from.
patsmx5 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 03:06 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

Thanks I'll do it today.
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 04:27 AM   #4
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

Can I pull the really annoying buzzer, that indicated the door is open. I pulled a fuse once, and it helped with my battery issue, but my horn wouldn't work. Is their a relay, or maybe even an actually buzzer I can remove. It looks like the car might have had an alarm at some point, so I'm wondering if the buzzer is factory, or was altered when the alarm when in.
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 04:43 AM   #5
Elite Member
iTrader: (5)
 
akaryrye's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Central California
Posts: 2,526
Total Cats: 0
Default

you can just pull the plug from the buzzer. Open your door, get your head under the dash, and feel around for it. When you find it, pull the plug out and it will stop. It is the first thing I did with both of the miata's ive owned ... why on earth mazda made it so freaking annoying is beyond me.
akaryrye is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 04:47 AM   #6
Newb
 
Join Date: Oct 2008
Location: DFW, TX
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

jiiv is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 04:51 AM   #7
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

That was actually kind of cool, thanks.

Quote:
Originally Posted by jiiv View Post
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 04:56 AM   #8
Newb
 
Join Date: Oct 2008
Location: DFW, TX
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

Saw one on here earlier, it's pretty slick First google hit has all the info you need to find the buzzer, good luck.
jiiv is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 04:14 AM   #9
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

The battery solution was amazing simple. I bought a battery tender because I was tired of having to pull my battery. I set the car on trickle and left it for a couple of days. When I finally remember to check it, I decide to start it, and see if the charger worked. Not only did it work, it started better than it did when I jumped if from my jeep. For the next week when ever I was going to let the car sit for more than a day I put in on the trickle charger. Then I had a really long weekend, I planned to drive the miata, so I took it off the charger, but I ended up taking my jeep because I could put my bike in it. Almost a week later I went back to the miata expecting to have to jump it off, and it started up just as it would if I had used the charger.

I found out my car hadn't ever fully charged the battery. Letting it get a complete charge on the trickle took care of the issue. I haven't had this issue in over a month. Just wanted to give an update.

My issue has been fixed.

BTW the charger was a Harbor Freight Special by Chicago, Its cheap but it clearly worked.
apariah is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LucaCarMods's Boosted Dutch Miata Build! LucaCarMods Build Threads 11 02-14-2016 07:13 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
In need of base map for stock 1997 brandonbkd MEGAsquirt 0 09-29-2015 12:52 AM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM
Another Alternator thread ihiryu General Miata Chat 9 09-28-2015 11:22 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:02 PM.