Idle issues (ISC - Link) - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-06-2007, 02:19 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,244
Total Cats: 291
Default Idle issues (ISC - Link)

90 with MiataLINK ecu -

I've lost control of my idle - only able to raise it from the current base which used to show 880rpm. The IAC/ISC value started falling to 15 and stays there regardless of the position on the throttle body screw. Used to settle around 30-33. My idle now runs 1200-1400rpm. Neutral switch is working.

When the IAC is unplugged the revs shoot up to 2k from 1200-1400. Valve shows 13ohms from terminal to terminal. Power wire is 13.5v at idle. Control wire shows 11.75v at idle - no change rotating the TB screw. That seems suspect...? Thoughts?
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 03:04 PM   #2
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

Seems to me like a cooked AIC are you adjusting it with ten gnd jumpered?
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 03:10 PM   #3
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

I don't know if it will fit on your FE or not, but I think I have a spare IAC in one of my parts boxes...
Ben is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 03:14 PM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,244
Total Cats: 291
Default

Figured I'd check before swapping it out. It's not acting fried in the sense that the idle rises when it's unplugged... then maybe it's sticking? or lacks full movement? The jumper ten/gnd doesn't apply with the Link.

I've got a spare one. My manifold is actually a 1.6 top half welded up to a sportage bottom half- so the 1.6 throttle body still applies. Figures this happens just before the emissions test which has an idle limit of 1250.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2007, 04:26 PM   #5
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,244
Total Cats: 291
Default

stoopid vacuum leak - big hose not connected to the back of the mani
m2cupcar is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:02 PM.