Go Back  Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats. > Performance & Tuning > General Miata Chat
Reload this Page >

Ignition switch, main relay or something else?

General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Ignition switch, main relay or something else?

 
Old 03-12-2019, 11:21 PM
  #1  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Total Cats: 0
Default Ignition switch, main relay or something else?

So ive owned my 93 miata for about a month or so now, havent driven it much due to it needing a tune and waiting on tuner to be free. The few times i drove it it ran fine outside of running rich, i finally got it tuned last night and everything was great until i got home(about 25mins later). I got home and the car wouldnt shut off, took the key out and it was still running(ran fine just wouldnt shut off). i stalled it just to get it to shut off, but then with the car off and key out the lights on the cluster (maintenance lights when you turn the car on, airbag engine light etc) stayed on, as did the gauge lights( boost and afr gauge) and the fuel pump. putting the key in and turning it the radio and interior lights cut on, and cut back off taking the key off but the other things do not. what would be doing this? people are telling me ignition switch, or the main relay, could it be one of the two or something else?
Tweakint is offline  
Old 03-13-2019, 08:00 AM
  #2  
Tweaking Enginerd
iTrader: (2)
 
Join Date: Mar 2013
Location: Boulder, CO
Posts: 924
Total Cats: 109
Default

Have you tested those two things yet?
Ted75zcar is offline  
Old 03-13-2019, 08:23 AM
  #3  
Newb
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
Total Cats: 7
Default

Originally Posted by Tweakint View Post
people are telling me ignition switch, or the main relay, could it be one of the two or something else?
Yes.
masterjr33 is offline  
Old 03-13-2019, 09:38 AM
  #4  
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 462
Total Cats: 22
Default

Pull the main relay and check for continuity across the switch pins. There should be none - if there is - relay sucked. If there is not - likely ign switch sucked.
BarbyCar is offline  
Old 03-13-2019, 02:59 PM
  #5  
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bay Area- East Bay
Posts: 485
Total Cats: 9
Default

Ignition switch failed or check that the electrical connector/switch is still mounted to the ignition cylinder still on the rear by removing the knee guard panel. There should be a small cadnium plated screw holding the Ign switch to the cylinder body, and should have a slight wiggle. Same scenario happened to my friends cressida last week and the switch had came loose from the cylinder and wasn't being switched by the key.
brainzata is offline  
Old 03-15-2019, 08:46 PM
  #6  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Total Cats: 0
Default

i've replaced relay and ignition switch, neither of which worked. any other ideas?
Tweakint is offline  
Old 03-15-2019, 08:48 PM
  #7  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Total Cats: 0
Default

Originally Posted by Ted75zcar View Post
Have you tested those two things yet?
Originally Posted by BarbyCar View Post
Pull the main relay and check for continuity across the switch pins. There should be none - if there is - relay sucked. If there is not - likely ign switch sucked.
Originally Posted by brainzata View Post
Ignition switch failed or check that the electrical connector/switch is still mounted to the ignition cylinder still on the rear by removing the knee guard panel. There should be a small cadnium plated screw holding the Ign switch to the cylinder body, and should have a slight wiggle. Same scenario happened to my friends cressida last week and the switch had came loose from the cylinder and wasn't being switched by the key.

i replaced both with no fix.
Tweakint is offline  
Old 03-15-2019, 11:01 PM
  #8  
Tweaking Enginerd
iTrader: (2)
 
Join Date: Mar 2013
Location: Boulder, CO
Posts: 924
Total Cats: 109
Default

You say you got it tuned. Does that mean you are running a standalone? Is it a MS? Did you remove the st sign fuse?
Ted75zcar is offline  
Old 03-16-2019, 12:24 PM
  #9  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Total Cats: 0
Default

yea ms pnp2 fuse is out, i think i may have found a problem, not sure if it is the main problem but could for sure have something to do with it. looks like someone messed with the main ground under break booster, and did a super **** job putting it back. i kind of wiggled it and seemed fine, but didnt mess with it long since it was pitch black out and i dont have a garage. but went out this morning and it pretty much pulled apart barely pulling it.
Tweakint is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Doppelgänger
Engine Performance
60
02-18-2017 04:25 PM
Godless Commie
Engine Performance
20
01-27-2015 02:22 PM
AndrewUkR6
General Miata Chat
18
10-30-2014 12:22 AM
Tony the Tiger
Miata parts for sale/trade
6
11-02-2012 11:31 PM
rmcelwee
Insert BS here
3
05-24-2010 03:39 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Ignition switch, main relay or something else?


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.