Incorrect readings from temp sensor? Or is it my Link? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-23-2008, 04:11 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sunapee, NH
Posts: 188
Total Cats: 0
Default Incorrect readings from temp sensor? Or is it my Link?

I have a Laser Pyrometer at my shop. My stock temperature gauge doesnt move and at a maximum doesnt reach over 1/2 way on a 15 min drive at redline(not under boost). BUT my link says my temperature is at 111 degrees C! The Pyrometer says its at 175* at a metal thermostat that I added when I did a coolant re-route and At the hottest place 200*F at the spacer I made to hold my temperature sensors at the back of the engine. Even if the temp sensors were reading this it would still be less then 100* C... I dont understand, and its causing my link to shut down the power and retard the timing to cool it down.
Also I am having a problem with my fans. they are running in parallel and through my Link, it was set to come on at 97*C and I turned it down to 80*C, They dont come on until I am parked now and they never really came on unless I was parked also.
Any thoughts?
Thanks
Matt
highroller101 is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2008, 10:13 AM   #2
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,244
Total Cats: 291
Default

Nearly impossible to decipher the order of assembly. Which side of the tstat are your senders located on? all on the same side? see what I'm getting at?
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2008, 02:55 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sunapee, NH
Posts: 188
Total Cats: 0
Default

Not running with a Tstat. Both temp sensors are located behind the engine and at that point with a pyrometer it reads 200*F at hottest point. On my Link it says 114*C and my temp gauge has barely moved if at all. At my tstat housing(currently empty) the temperature of the coolant is 185*F (pyrometer).
highroller101 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 Yesterday 09:00 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:16 AM.