LC-1 Problems - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

View Poll Results: Problems with the LC-1?
No Problems 8 47.06%
Problem of my own causing 3 17.65%
I didn't do nothing but follow the instructions 2 11.76%
%@#$%^%$#@^ 7 41.18%
Multiple Choice Poll. Voters: 17. You may not vote on this poll

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-24-2008, 02:07 PM   #1
AFM Crusader
Thread Starter
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default LC-1 Problems

There seems to be a rash of LC-1 problems out there. Who is having them and what are they?
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 02:08 PM   #2
Elite Member
iTrader: (9)
 
Saml01's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NYC
Posts: 5,730
Total Cats: 2
Default

I had LC1 problems, but after solving all my issues I have been problem free ever since. Its definitely a finicky piece of equipment but when it works, it works.
Saml01 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 02:22 PM   #3
Elite Member
iTrader: (21)
 
paul's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Point Pleasant, NJ
Posts: 2,957
Total Cats: 2
Default

where is the "who has had absolutely no problems with AEM UEGO" poll?
paul is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 02:24 PM   #4
Elite Member
iTrader: (15)
 
patsmx5's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Houston, TX
Posts: 8,796
Total Cats: 247
Default

I ran 3 new ground wires from the intake manifold to the cabin. One was for the sensor ground, one for the heater ground, and the other is a spare. I followed the instructions on how to calibrate and set it up, and so far it's trouble free.
patsmx5 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 03:23 PM   #5
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,236
Total Cats: 288
Default

Bought it over two years ago from diy, installed it and never had any problems. Recalibrated once.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 03:25 PM   #6
I haz no trubo
iTrader: (2)
 
Oscar's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bolton, UK
Posts: 3,021
Total Cats: 114
Default

still waiting on mine
should be here next week
Oscar is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 03:28 PM   #7
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

all the problems I keep reading about seem to be user related, and can be broken down as
-wiring error
-programming error
-sensor overheat
Ben is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 03:47 PM   #8
Elite Member
iTrader: (7)
 
samnavy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: VIRGINIA BEACH, VA
Posts: 6,020
Total Cats: 175
Default

Currently working another post on this issue.
Biggest problem is that Megatune consistently shows AFR being 2 full points lower than Logworks.
samnavy is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 04:01 PM   #9
Elite Member
iTrader: (5)
 
akaryrye's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Central California
Posts: 2,526
Total Cats: 0
Default

my LC1 is consistant between Logworks and Megatune, but the analouge gauge is typically reading a half point more rich.
akaryrye is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 04:07 PM   #10
Senior Member
iTrader: (14)
 
brgracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ambler, PA
Posts: 1,275
Total Cats: 1
Default

I know that there were occasional issues with the older units (came with less wires 5 instead of 6 or something like that), but it was a known issue and Innovate replaced them free of charge. FWIW, I had an older unit that died and they sent out a new unit the next day with the caveat that I shipped the old one back for them to test to make sure it was not user error. They found that there was a problem with the logic board or something like that.

Since then I have had no issues and have a second LC-1 waiting to go into the other miata on the shelf.
brgracer is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 04:49 PM   #11
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Aug 2006
Location: Central-ish VA
Posts: 4,449
Total Cats: 16
Default

My lc1 controller just died a little while ago, and because of "cosmetic" issues I don't think they will be replacing it for me. So I bought an AEM from nester yesterday. I haven't heard of a single issue with them yet personally.
neogenesis2004 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 05:13 PM   #12
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Overland Park, Kansas
Posts: 5,382
Total Cats: 43
Default

Quote:
Originally Posted by akaryrye View Post
my LC1 is consistant between Logworks and Megatune, but the analouge gauge is typically reading a half point more rich.
No analogue gauge for me, but my results are identical between logworks and Megatune. Was well worth my $180.00.
elesjuan is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 05:24 PM   #13
AFM Crusader
Thread Starter
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default

Quote:
Originally Posted by paul View Post
where is the "who has had absolutely no problems with AEM UEGO" poll?
You can post that one.
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 06:18 PM   #14
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2007
Location: North Jersey
Posts: 721
Total Cats: 0
Default

i am having a minor issue with mine. it will occasionally lose it's calibration....causing me to run a free air calibration every so often. i don't believe that there is a wiring problem and it shouldn't be overheating since it's 3 ft from the turbo. when it is working correctly it seems to be spot on.
budget racer is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2008, 06:34 PM   #15
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Canton, Ga
Posts: 1,707
Total Cats: 19
Default

I have a huge problem with mine. I cant get off my butt to install it... and sitting in the box it doesn't do a damn thing
Stealth97 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 1.6l turbo complete part out. Tony the Tiger Miata parts for sale/trade 63 12-29-2016 03:23 AM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:43 PM.