Muffler Issue - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-24-2008, 07:30 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (33)
 
RotorNutFD3S's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Newnan, GA
Posts: 2,539
Total Cats: 29
Default Muffler Issue

I just got a used Enthuza 3" dual exhaust system with the 2 Ansa mufflers and when it got here (from Maine via UPS), I took it out of the box and noticed a strange noise coming from within each muffler. Tilted each one to their side and got a fair amount of little gel beads (looked like silica gel) and some fiber strands.
So I called Jason at Enthuza and he said that it could either be crap that has gotten knocked loose in transit or the mufflers are breaking down, and would probably from an extreme heat situation if that's the case.
The system is less than 2 years old and was used on a mid-boosted BEGi setup 1.6, so I'm hoping that it's just that crap got knocked loose and it needs to come out, but I'd also like to know if anyone else has had an experience like this. It'll be a while before the car is up and running so I can see if there is a noise issue because of this, so I'd like to be able to confront the seller with something more than, "Hey, I might be asking for a refund down the road since there might be something wrong with the exhaust you said was in perfect shape but just sold me anyway."
RotorNutFD3S is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2008, 06:15 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: England
Posts: 124
Total Cats: 0
Default

I don't know for sure, but last time I bought a used exhaust by the time I'd transported it home I noticed all kinds of crap come out of it. Presumably it was just stuff which had been knocked loose whilst in transit, either off the inner pipework or inside the muffler.
Either way, the exhaust worked fine once it was fitted. I guess the only way to tell for sure is to fit it & test it out.
jim-NA is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2008, 07:16 PM   #3
I'm Miserable!
iTrader: (5)
 
bryantaylor's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: jacksonville, fl
Posts: 1,720
Total Cats: 0
Default

sounds like it needs a new bearing
bryantaylor is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2008, 08:00 PM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (33)
 
RotorNutFD3S's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Newnan, GA
Posts: 2,539
Total Cats: 29
Default

Yeah. That's the suggestion I'm going to go with in the end. I just hope that they aren't messed up.

Quote:
Originally Posted by bryantaylor View Post
sounds like it needs a new bearing
Thanks! Ordered!
http://kalecoauto.com/index.php?main...f3746380d21383

RotorNutFD3S is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2008, 10:31 AM   #5
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Granbury, TX.
Posts: 1,278
Total Cats: 1
Default

Oh ****! Those things do exist.....
Machismo is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:31 AM.