No ignition problem - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-28-2007, 09:28 PM   #21
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

+1 On pulling your Fuel Inj fuse that it's the main fuse box and disconnecting your coils. The unburned fuel will wash down your cylinders and run down into your oil won't it if you do it enough? Either way, just good practice to do that when cranking on the motor alot.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2007, 09:39 PM   #22
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Delicious and Moist.
Posts: 26,327
Total Cats: 1,926
Default

Yeah- you could just pull the FUEL INJ fuse for now while you're working on the starter circuit, it won't affect that. It will need to be in however once you move on to things like getting the fuel pump to run. To so-called FUEL INJ fuse is the primary supply for the ECU.


edit: it just now clicked in my mind that you said the MAF connector melted. That's one of the locations that the white/red wire goes to. If that wire is shorting to something, it could very well be the cause of some of your problems. Also- that spot behind the coil pack where you said the jacket got singed on a bundle of wires. That bundle is the main engine harness. Lots of critical stuff in there.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2007, 09:56 PM   #23
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Issaquah, WA
Posts: 166
Total Cats: 0
Default

I swear when I pushed the car into my garage after the fire I had normal power..all lights and what not. When I noticed it was after I disconnected a wire I had ran into my ignition power. This wire was hooked up to my destroyed Lc1 for power. Im wondering if I grounded that wire by accident when I was pulling everything out. Does that sound liek a possibility?
piratetim is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2007, 10:02 PM   #24
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Delicious and Moist.
Posts: 26,327
Total Cats: 1,926
Default

At this point, anything is a possibility.

Shorting the LC1 wire while disassembling probably would not have hurt anything at that exact moment, assuming the key was off. This is of course assuming that you had the LC1 connected to a switched wire, and not one that was hot all the time. If any wires were subsequently left dangling however, then who knows.

Speculating much further isn't going to add anything new. It's time to start getting down & dirty with that multimeter, figuring out where power is and where it isn't. Once we've got some answers then we can start chewing on the data and speculate some more.

Shame you're all the way up in WA. As sick as it sounds, this is a problem I'd love to get my hands on.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2007, 10:07 PM   #25
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Issaquah, WA
Posts: 166
Total Cats: 0
Default

you have no idea how much I wish you could...
piratetim is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2007, 03:53 PM   #26
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Issaquah, WA
Posts: 166
Total Cats: 0
Default

both my METER and ENGINE 15A fuses were blown. Thanks for the help again Joe
piratetim is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2007, 05:28 PM   #27
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Delicious and Moist.
Posts: 26,327
Total Cats: 1,926
Default

So does that mean it's running? Or at least trying to run?
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2007, 09:22 PM   #28
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Issaquah, WA
Posts: 166
Total Cats: 0
Default

I could start the car right now...but I cant drive it. No brake master yet or dipstick yet
piratetim is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:56 AM.