Rear defrost switch for EBC to MS use... - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-14-2010, 02:59 PM   #1
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,812
Total Cats: 187
Default Rear defrost switch for EBC to MS use...

So I have my console out right now and my stereo, I want to use my rear defrost button so I can switch EBC between the MS since I no longer have rear defrost. There are 3 wires coming off the button...pink, black, and whiteish gray. My goal was to have the switch still light up when I push it, but it it doesn't light that's fine. What 2 wires do I splice into? When I test for continuity I get it at the pink to white wires with the button either on or off. When I try either the white or the pink to the black wire, I get no continuity in either position of the button. I tried it igniton on and off too. So what wires do I use?
thirdgen is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2010, 03:17 PM   #2
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Delicious and Moist.
Posts: 26,328
Total Cats: 1,926
Default



Translation: it's not just a dumb switch, but you can still use it.

You get a closure between grey and black when the switch is depressed. There is a diode in there, so current can only flow one way, with grey being (+) and black being (-).

Pink is power for the LED, which is internally current-limited and also reverse-bias protected. So if you apply +12 to pink and ground black, the LED should come on when you press the switch. In this configuration, you will only be able to use the other contact (grey) as a closure to ground.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2010, 03:58 PM   #3
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,812
Total Cats: 187
Default

I knew if anybody would reply with useful information, it would be you. Thanks!
thirdgen is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2010, 07:51 PM   #4
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,812
Total Cats: 187
Default

So why is it that when I hold my probes from my ohmeter to the gray and the black, I never get continuity with the button in either position? I mean, I should get it with the button depressed, shouldn't I?
thirdgen is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:36 AM.