Since know on will help on MS. (no one) - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-20-2008, 01:45 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Panama City, FL.
Posts: 336
Total Cats: 0
Default Since know on will help on MS. (no one)

hello? can anyone help me jesus,

i'll go over this again.

I have spark
I have fuel
I have all the adjustment's correct
I've tried to change the CAS
I have timed the car
When the car is timed at 10 degree's it wont rev up past 1,500 RPM, basically it ascts way out of time...... When trying to rev the car you can hear the pressure comming back through the turbo because it has no where to go, once again like the timing is incorrect.
The only way the car is driveable at all is if the timing is advanced 20-25 degree's, when it is advanced the car drives like a normal car other than a bucking or bogging issue between 3,000 and 4,000 RPM.
I dont drive the car due to the fact that 25 degree's of timing advance from the correct timing doesn't sounds safe to me.

Does anyone know what my problem may be?
Is something incorrect in the MSPNP for it to do this?

Thank you.

Joey.


My Setup:
450cc injectors with resistor pack
GT28RS turbo
Godspeed front mount
MSPNP 90-93
HKS BOV
Deleted AFM
LC-1 wideband
Built Engine from FM
01TurboMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 02:24 PM   #2
Elite Member
iTrader: (15)
 
patsmx5's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Houston, TX
Posts: 8,788
Total Cats: 247
Default

I think you pissed me off in another thread so I've been ignoring you. (but I can't remember and now that I think about it I think it was someone with a username similar to yours, whoops.)

When you set your base timing, are you jumpering the thing in the diagnostic box that you're supposed to jumper? Then when it's set your removing said jumper?
patsmx5 is online now   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 02:41 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Panama City, FL.
Posts: 336
Total Cats: 0
Default

lol, i havent said anything crude to anyone, so doubt it was me

but im using the megasquirt to simulate the jumper, like the manual tells you to.
01TurboMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 04:01 PM   #4
Senior Member
iTrader: (8)
 
turbobluemiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Springfield, IL
Posts: 1,019
Total Cats: 0
Default

I still used the jumper on mine and my timing is accurate also try reflashing the firmware with a brand new msq fixed mine
turbobluemiata is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 04:26 PM   #5
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Toronto, Canada
Posts: 72
Total Cats: 0
Default

Did you do anything else to the car when you installed the MS??
Starsky is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 06:47 PM   #6
Elite Member
iTrader: (21)
 
paul's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Point Pleasant, NJ
Posts: 2,957
Total Cats: 2
Default

is your dumb *** setting the timing at a fixed 10 degrees? that would be awesome.

this is what you should have done:

1. set Fixed Angle to 10
2. adjust Trigger Angle value(or move your CAS) till your crank pulley shows 10 degrees
3. set Fixed Angle to -10

is that what you did?
paul is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 06:50 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Panama City, FL.
Posts: 336
Total Cats: 0
Default

yes that is what i did, thank you very much, but i just loaded someone elses MSQ. and took a look at it and the Trigger Angle Additon was at 0 and mine was at 22.5 so i said hell ill give it a try and it runs like stock....... why ?

Tonight im going to do the timing again with the Trigger Angle Additon at 0 and see what it does........
01TurboMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 06:51 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Panama City, FL.
Posts: 336
Total Cats: 0
Default

i also tried reflashing it and loading a new MSQ. and yes i unpluged the ignitor.....
01TurboMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 06:56 PM   #9
Elite Member
iTrader: (21)
 
paul's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Point Pleasant, NJ
Posts: 2,957
Total Cats: 2
Default

don't just randomly change the additional triggle angle between 0 and 22.5. you need to set your timing to 10 while that is set. if you go and change it after setting timing it will be off by 22.5 degrees. that setting is used when you can't attain timing by just changing the triggle angle.

if you bring up the Spark gauge in MT does it fluctuate as you rev it up or is it fixed at 10?

if you set Fixed Angle to -10 the gauge should follow your spark map
paul is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 07:03 PM   #10
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Panama City, FL.
Posts: 336
Total Cats: 0
Default

its set to -10, i have said that before.

the gauge does follow the spark map.
01TurboMiata is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 07:35 PM   #11
Elite Member
iTrader: (21)
 
paul's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Point Pleasant, NJ
Posts: 2,957
Total Cats: 2
Default

and does your crank pulley show the correct timing?
paul is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2008, 07:55 PM   #12
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Panama City, FL.
Posts: 336
Total Cats: 0
Default

yes, i had it timed witht he stock ECU and EMU and it works fine then i put the MSPNP on, timed it and did all the adjustment for my mods.... VTPS,Wideband,450cc injectors then all went to hell.

tried changing everything back to stock with the MSPNP and still no luck.
01TurboMiata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Great A/C FAQ Joe Perez MEGAsquirt 152 04-22-2017 10:17 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
2007 Stella Awards johndoe Insert BS here 1 03-14-2008 03:38 PM
Ok, im going to MS. Can someone double check this list just to be sure? cardriverx MEGAsquirt 9 12-16-2007 02:14 AM
Communications issue shuiend MEGAsquirt 2 04-07-2007 09:28 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:31 PM.