Communications issue - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-07-2007, 02:43 PM   #1
mkturbo.com
Thread Starter
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,780
Total Cats: 1,106
Default Communications issue

Is it possible to fry your MS proc with eaytherm? I was trying to set up easy therm for the mazda clt sensor and I think I messed up my MS. I did not follow the directions in the software sticky correctly and now I cannot communicate with my MS. When I first did it I put in the values for each temperature and then saved the file then clicked burn to ecu. It said it was complete and to turn off my MS. Which i did and now when I turn on MS I cannot communicate. I tried the MS in my car and with my stim and neither work. I also switched com ports and that did nothing. So Does anyone have any ideas of what to do now?

When I try to download a new firmware from the app in the megasquirt directory I get an error saying it expects " and then gets "",. It tells me then to press any key to continue.

Last edited by shuiend; 04-07-2007 at 02:57 PM.
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2007, 03:08 PM   #2
mkturbo.com
Thread Starter
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,780
Total Cats: 1,106
Default

Well I got it working again. I had to put in the bootjumper and reflash with the default msextra firmware like i was still runing the default firmware that it comes with.
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2007, 09:28 PM   #3
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Did that to me as well the first time around.
The woes of MS.
cjernigan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:29 AM.