Wtf?? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-06-2006, 10:57 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default Wtf??

It was about 45 out this morning, so i started my car, let it idle for about 60 seconds, then held the rpms at about 2000 for about 2 more minutes, trying to get some heat before i pulled out of my driveway. Just as i was about to let off the gas, the check engine light came on... I then took off, and drove normaly, and the light went off about 2 minutes later.. its a stock 90, with cold air induction.


Anyone have any clues to why this happened?
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 11:07 AM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

jump 10 & gnd and see what it flashes.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 11:16 AM   #3
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

my money is on 02 sensor. probably just a over rich signal flash.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 11:33 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,450
Total Cats: -1
Default

Yup.
bripab007 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 11:38 AM   #5
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,245
Total Cats: 291
Default

Yep.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 12:20 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default

yeah, i figured as much.. Thanx guys
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 02:26 PM   #7
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

I got the same thing yesterday. I usually wait 5 minutes to drive anywhere, but yesterday I drove away from the doctor's office without waiting. I got the CEL and the car went into its rich no o2 mode. Flip of the ign switch, and everything was fine.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 02:48 PM   #8
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

lately, since it's colder out, I've noticed a fairly rich idle before it tends to warm up.
Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
elesjuan's mediocre 95 Miata adventure (google fiber edition) elesjuan Build Threads 8 02-16-2016 09:36 PM
95' NA8 AEM EMS4 Trigger wheel? Downmented AEM 0 08-31-2015 07:35 PM
so why was my trailer thread deleted? hustler Insert BS here 19 09-11-2007 11:29 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:15 AM.