Hydra tunning software and Linux - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 11-06-2011, 01:37 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Asheville, NC
Posts: 98
Total Cats: 2
Default Hydra tunning software and Linux

Has anyone successfully run the Hydra tuning software in a linux computer. I have been trying to run it under a wine windows emulator but im still getting a runtime error.
mgtmse01 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2011, 01:56 AM   #2
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by mgtmse01 View Post
Has anyone successfully run the Hydra tuning software in a linux computer. I have been trying to run it under a wine windows emulator but im still getting a runtime error.
Post a dump of the error message.
Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2011, 03:43 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Asheville, NC
Posts: 98
Total Cats: 2
Default

hi thanks for replying. here is a screen shot. i have to go back to the computer and copy the log, i cant remember how to do a data dump
Attached Thumbnails
Hydra tunning software and Linux-nemesis%2520error.jpg  

Last edited by mgtmse01; 11-06-2011 at 03:44 AM. Reason: adding
mgtmse01 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2011, 04:33 AM   #4
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

Looks like the ecgraph activex control isn't registered properly. Is this during setup or are you actually trying to run the tuning program?
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2011, 09:43 AM   #5
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

I see this ending well.
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2011, 09:03 AM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Asheville, NC
Posts: 98
Total Cats: 2
Default

the program installed with no problems, that screenshot you see is from trying to run the program. i checked the log files and as i thought it would, it did not record anything because the program is being run in wine. wine program im using emulates windows xp.
mgtmse01 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2011, 10:36 AM   #7
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by mgtmse01 View Post
wine program im using emulates windows xp.
Actually it provides an inter-op/compatibility layer between windows programs and the linux kernel and various libraries, it doesn't emulate anything.

In fact, its name(WINE) is a recursive acronym. Wine Is Not an Emulator .

Have you tried manually registering the activeX control? The .ocx file should be in Hydra's install directory (check this first). It could be somewhere else though. If you aren't sure, open up a terminal and from your home directory and type: "find | grep ecGraph.ocx". After that, open up a terminal and navigate to ~/.wine/c_drive/program files/{Hydra install dir}. Type: "wine Regsvr32 ecGraph.ocx".

Report back with any error messages.
Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 05:32 AM   #8
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Asheville, NC
Posts: 98
Total Cats: 2
Default

thank you Jeff. i tried your suggestions and here are the results. when i tried to find the .ocx file i found it was not there. i did a search in terminal and nothing. i went ahead and downloaded the new tunning software 2.70r13 and ran the .exe file with wine. it brought up and ran the instal wizzard like the last time and installed the program. tried to run the program and i got the same error. tried the find|grep....in terminal and nothing. what am i doing wrong?
mgtmse01 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 03:41 PM   #9
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

You're doing it wrong by trying to use linux without being a *nix dork.

try

find / -name ecGraph.ocx 2>/dev/null

syntax may need some work for above command
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 05:37 PM   #10
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

^ You are fail aids

cd ~
find | grep *.ocx
Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2011, 03:14 AM   #11
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Asheville, NC
Posts: 98
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Faeflora View Post
You're doing it wrong by trying to use linux without being a *nix dork.

try

find / -name ecGraph.ocx 2>/dev/null

syntax may need some work for above command
you're right about that, im slowly learning tho. while i was on vacation i did a little reading on line commands, its hard for me to understand that stuff. now that im back at work my internet time is limited and i cant sit and "study".

anyway, thank you for the help. are you running nemesis on a linux computer or are you using windows? i ran the above command and still no .ocx file.
mgtmse01 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2011, 03:18 AM   #12
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Asheville, NC
Posts: 98
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff_Ciesielski View Post
^ You are fail aids

cd ~
find | grep *.ocx
i tried this one also, no .ocx file, i also thank you for your help. im thinking i will get a cheap windows laptop and try the linux way at a later time when i know more about linux.
mgtmse01 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2011, 03:22 AM   #13
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

Word.

Offer still stands. Provide me with an install package and I'll try to get it going.
Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2011, 05:33 AM   #14
Junior Member
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2009
Location: Athens GA
Posts: 434
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff_Ciesielski View Post
^ You are fail aids

cd ~
find | grep *.ocx
It should be:

cd ~
find . | grep -i ecGraph.ocx

-Raj
redrider706 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2011, 12:52 PM   #15
Elite Member
iTrader: (10)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Seattle, Wa
Posts: 1,780
Total Cats: 30
Default

Getting Closer. I'll post a how-to when I get this error resolved.

Jeff_Ciesielski is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 02:45 AM   #16
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Asheville, NC
Posts: 98
Total Cats: 2
Default

AWESOME! you are the man
mgtmse01 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2011, 09:19 AM   #17
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Asheville, NC
Posts: 98
Total Cats: 2
Default

bump
mgtmse01 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2011, 05:45 PM   #18
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: Asheville, NC
Posts: 98
Total Cats: 2
Default

I THINK i got it fixed. i ended up using virtual box to run xp in linux and installed hydraems. the program comes up and the usb are working too. i wont be home till february so i dont have a way to actually test it. i was hoping to be able to use wine to run ems but i just dont know enough at the moment to get it to work that way.
mgtmse01 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
Software/IT types/Joe P, step inside please z31maniac Insert BS here 13 09-22-2015 03:59 PM
Microsoft Edge browser & MT.NET bahurd Front Desk 0 09-21-2015 09:45 AM
mslabs MS2 - Idle control issue ndragun MEGAsquirt 0 09-20-2015 11:28 PM
VE analyze and Autotune seems funny (noob) TorqueZombie MEGAsquirt 64 09-18-2015 06:03 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:07 PM.