Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-28-2015, 07:58 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
nick470's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Boulder, CO
Posts: 109
Total Cats: 9
Default Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install)

Halfway through installing a Braineack built MS3 on my 99. I bought it second hand. I have the wiring complete (as far as I am aware) and am ready to plug into a computer and get into the software side. However, when I turn the key to the on position so tunerstudio can detect the MS3, I get a loud electric buzzing sound from the driver side of the engine bay. Anyone have a crack at where I went wrong? I can provide any pics or additional info necessary.
nick470 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2015, 08:05 PM   #2
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,197
Total Cats: 2,584
Default

likely idle valve
adjust frequency
18psi is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2015, 08:07 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
nick470's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Boulder, CO
Posts: 109
Total Cats: 9
Default

Quote:
Originally Posted by 18psi View Post
likely idle valve
adjust frequency
This could be the issue without the engine running?
nick470 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2015, 08:53 PM   #4
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,197
Total Cats: 2,584
Default

yes
18psi is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2015, 11:10 PM   #5
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2007
Location: Canton, Ga
Posts: 1,707
Total Cats: 19
Default

Quote:
Originally Posted by 18psi View Post
likely idle valve
adjust frequency
+1
Stealth97 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2017, 04:29 PM   #6
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

It's running with power on. Turn that idle setting off.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2017, 02:50 PM   #7
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2016
Location: Woostuh, MA
Posts: 2,953
Total Cats: 81
Default

I had the same issue. It's as easy as changing on setting in TS from on to off for the idle valve on startup.
ridethecliche is online now   Reply With Quote
Old 06-16-2017, 02:53 PM   #8
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

Im not sure when that got flipped on with my basemap, but ive since turned it off.
Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fab9Tuning's NC MX-5 Turbo Kit Discussion- EFR/Garrett V-Band FAB Prefabbed Turbo Kits 216 03-22-2017 05:00 PM
Turbo 1995 Miata Low mileage Clean Tekel Cars for sale/trade 29 02-05-2016 05:16 PM
In what world... curly MEGAsquirt 11 09-22-2015 12:54 PM
Megasquirt died mid operation psyber_0ptix MEGAsquirt 4 09-22-2015 10:35 AM
1995 Miata parts, coilover springs, PatCleary Miata parts for sale/trade 9 09-11-2015 08:53 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:08 PM.