05 + MS3x no power to pin 4AF? - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

05 + MS3x no power to pin 4AF?

Old 07-24-2017, 12:56 AM
  #21  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2017
Location: Pittsburgh
Posts: 22
Total Cats: 0
Default

Thanks for the inputs. Now just for your sake, what would you do for EBC?
I don't use EBC so it's fine for me to use it. But WLED? That's not on my DIY MS3x; thats on the DIYPNP is it not?

You say pin 3 for WLED, but that's a spare pin, apparently for CAN output. What's the deal? I'll be bolting my MS3 somewhere that I'll likely be able to see the three LEDs (one of which is removed so I could scavenge a 1k resistor), so I figure I could use that for CEL and Charge, which would give EBC back. But not everyone will be doing that.

I am extremely pleased so far. I could barely get the 6stang above 2k rpm because I was narrowband tuning. I am having one HELL of a time getting the Miata started even with your base maps, but I'll work on that in my free time.

In the meantime, loving how well the progressive spark retard/cut works. <3 <3
O R X O N is offline  
Old 07-24-2017, 07:50 AM
  #22  
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 75,099
Total Cats: 2,116
Default

the LED circuits don't actually attach to the DB37, so you'd wire either of them up to any spare position on the mainboard. So Spare 1-4 or, the (4) spare IAC holes. I picked Spare 1 and WLED (which is the center LED or Warmup LED).

Not enough circuits left on the expander board otherwise...


lol at video. seems my nb2 basemap needs help in the cranking settings department.
Braineack is offline  
Old 10-06-2017, 09:18 PM
  #23  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2017
Location: Pittsburgh
Posts: 22
Total Cats: 0
Default

I got crazy sidetracked on this.
Brainey-o, for clean slate and to undo my fuckery of months ago, I reloaded your basemap from trubbo kitty, changed my two pins for my wiring setup, and it cold started OK.

Warm starting didn't happen. I turned your IACV cranking duty across the board from the 60s down to the mid 30s and it jumped to life when warm. More to come as this becomes a dailyable setup.
O R X O N is offline  
Old 10-25-2017, 11:49 PM
  #24  
Newb
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 16
Total Cats: 0
Default

I am in the same situation that you were. I have an 03 and after troubleshooting why my MS was not getting power I noticed that 4AF was not supplying 12v.

What did you do in TunerStudio to activate the main relay? Create a Programmable On/Off Output that is always active on an unused injector output?
p0staldude is offline  
Old 10-26-2017, 09:39 AM
  #25  
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 75,099
Total Cats: 2,116
Default

yes. it MUST be an injector output if using the ms3x, otherwise you can build something on the mainboard that's protected. The main relay will backfeed 12v -- using the med. output drivers with the flyback mod causes a fault.

I updated my docs to show using WLED. but you can't use the LED circuits on the mainboard if you have the knock module.



my basemap isn't the greatest for NBs, I need to update it a bit.
Braineack is offline  
Old 10-26-2017, 05:59 PM
  #26  
Newb
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 16
Total Cats: 0
Default

Thanks! I used an injector output since I have the knock module.Altough I was not able to start the car, now the MS3 have power
p0staldude is offline  


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.