94 Megasquirt Base map. - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-13-2007, 11:45 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default 94 Megasquirt Base map.

Does anyone have a .msq file they can send me for a STOCK 94 running the MSnS-e high resolution firmware? I will be running the autotune, but I need a base to start with and spark settings.

I have searched and can't seem to find one for a completely stock 94.

This is for a full standalone installation with a wideband.

I will be removing the AFM and narrowband.

I should be installing at the end of the week.

Thanks.
reddroptop is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2007, 01:10 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

read the megamanual....

you can use any setting from any other miata, just change the constants.
Al Hounos is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2007, 07:15 PM   #3
mkturbo.com
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,776
Total Cats: 1,106
Default

Shoot me an email at and I will send you mine. It works with kags mods to the board but it is not the best running. I have not tuned it to well. Make sure you set up spark properly for how you built your board or you can fry your coils.

Last edited by shuiend; 04-26-2011 at 03:58 PM.
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2007, 08:58 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,872
Total Cats: 1,790
Default

basically, open his MSQ, and export his fuel and timing map...dont burn it into your ecu.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2007, 10:27 PM   #5
mkturbo.com
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,776
Total Cats: 1,106
Default

Well if he sets up his spark correctly mine should actually work decently since it is pretty close.
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2007, 10:36 PM   #6
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

its his ignitors ot taost. i have a set of coils if he needs them later.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2007, 09:53 AM   #7
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by shuiend View Post
Shoot me an email at shuiend(at)gmail.com and I will send you mine. It works with kags mods to the board but it is not the best running. I have not tuned it to well. Make sure you set up spark properly for how you built your board or you can fry your coils.
Thanks, you have mail.
reddroptop is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2007, 10:10 AM   #8
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default

Ok, I have everything in hand other then a 94-95 ecu connector to make a harness vs splicing into the stock wiring harness.

Anybody have one? I have a spare 97 ECU (apparently working, I haven't tested it yet) that I would trade for a 94-95 ECU dead or alive.

Can't wait to put everything in the car.
reddroptop is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2007, 11:31 AM   #9
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2006
Location: Kirkland, WA
Posts: 239
Total Cats: 0
Default

Are you sure the connectors on the 97 ECU are different? I didn't source my connector, so I can't help you. :/

Also, did you do this for fan control? http://www.diyautotune.com/catalog/p...ans-p-126.html
I just wired mine up last night. I haven't tried it yet.

I've got a 94 full standalone, but I'm running a 2000 motor, and I'm reluctant to share my .msq because of the strange VE's and air density issues I'm having.

-Mike
grippgoat is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2007, 11:37 AM   #10
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by grippgoat View Post
Are you sure the connectors on the 97 ECU are different? I didn't source my connector, so I can't help you. :/

Also, did you do this for fan control? http://www.diyautotune.com/catalog/p...ans-p-126.html
I just wired mine up last night. I haven't tried it yet.

I've got a 94 full standalone, but I'm running a 2000 motor, and I'm reluctant to share my .msq because of the strange VE's and air density issues I'm having.

-Mike
The 97 has 3 connectors plugged into the ECU, the 94 has two. OBD2 bs.
reddroptop is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2007, 01:41 PM   #11
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2006
Location: Kirkland, WA
Posts: 239
Total Cats: 0
Default

But I think the outer two are the same as the 94.... Try it and see.

-Mike
grippgoat is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2007, 09:29 PM   #12
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Centennial, CO
Posts: 672
Total Cats: 20
Default

karter74 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 09:36 AM   #13
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Quote:
Originally Posted by grippgoat View Post
But I think the outer two are the same as the 94.... Try it and see.

-Mike
They are the same. The MSPNP uses the later connector so we can put our own things in the middle, in fact.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2007, 10:59 AM   #14
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default

Thanks guys, will try to wire up a harness later tonight.
reddroptop is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2007, 12:31 PM   #15
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default

Harness is almost finished, should be hopefully done tonight. Not sure if it will go in the car though, Can't have the car dieing on the way to work tomorrow. Should be installing Friday.

I will post schematics for future people who will be running MS on a 94 if anyone cares.
reddroptop is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2007, 11:04 PM   #16
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default

Car runs, drives, and idles!!!!!

So happy right now!

I will post a logfile later. I am running shuiend's map/settings. Car needs a bunch of work still on the tuning aspect to get it running right but seems to idle fine. Will connect the wideband later this week and plug the ms back in to see what it is actually doing.

Thanks for all the help guys.
reddroptop is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2007, 11:10 PM   #17
mkturbo.com
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,776
Total Cats: 1,106
Default

Goodjob I am glad my msq worked for you. You changed the spark settings to work for your car correct?
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 02:47 PM   #18
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by shuiend View Post
Goodjob I am glad my msq worked for you. You changed the spark settings to work for your car correct?
I actually totally missed that column when loading your settings, setting by setting.

Ran on whatever stock settings for spark come with the firmware. Thankfully didn't blow up the coils.

I copied your dwell settings and the spark table. I set spark inverted to what I needed for my board.

Going to see how much a difference "properly" set up spark makes.

Hooking up the wideband tonight or tommorow night.
reddroptop is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2007, 03:58 PM   #19
mkturbo.com
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,776
Total Cats: 1,106
Default

The dwell settings are what I got off the DIYautotune site. They have worked for me but I am not positive if they are the best. My coils are still around so I guess they work decently. Once you get the wideband in the fun really starts. then you get to spend time tuning.
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2007, 11:53 PM   #20
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2007
Location: Ontario
Posts: 790
Total Cats: 0
Default

It RUNS! Once again, but now with wideband!

Hopefully stock ecu never goes back in.
reddroptop is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Any pnp megasquirt for 2001 Big_gumby WTB 0 09-30-2015 04:34 PM
In need of base map for stock 1997 brandonbkd MEGAsquirt 0 09-29-2015 12:52 AM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:58 AM.