acceleration enrichments - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-22-2015, 02:28 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Indianapolis
Posts: 613
Total Cats: 12
Default acceleration enrichments

I am trying to get acceleration enrichments close to what it needs to be before going to the dyno. Does anyone have a rough table for 440cc injectors?

I am using MS1, the diyautotune MS2 turbo map/460cc injectors is the following:

tpsdot/s : 100% = 7.7ms in my case 100%= 5volts/s
300%= 8.7ms =15 v/s
641%= 9.6ms = 30v/s
993%= 10ms = 50v/s

threshold= 75% or 3.75volts (im using automatic 0-5v tps)

Does that look like something you guys would use?
btabor is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2015, 04:10 PM   #2
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Indianapolis
Posts: 613
Total Cats: 12
Default

Well I went out for a test session in the highway. Got the AE tuned a little better this is what I came up with:

1.2v = 1.1 leans out just a little bit under slight acceleration but it doesnt stumble and after that it richens it up ~5% under target afr
8.6v=2.2ms
18v=3ms
24.7v=3.4ms

it seems like not a lot but any more than that and the afrs dip into the 10-11s.

My threshold is 1.758
btabor is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2015, 04:14 PM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,910
Total Cats: 1,793
Default

your TPSdot threshold is 1.758? that's too low.

it needs to be above the lowest value you see on the plot as you sit idle.


you current enrichments settings look typical. you just want enough extra fuel that you don't go lean when you hit the throttle.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2015, 07:06 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Indianapolis
Posts: 613
Total Cats: 12
Default

I'll raise it to 2.5 or so. I'll log a idle session and will go from there. Under slow partial throttle it spikes lean for a millisecond no matter what. Is that normal? I feel like the ms needs a little time to react
btabor is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2015, 10:30 AM   #5
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,910
Total Cats: 1,793
Default

yes it's normal. you shouldn't even be able to feel it though.
Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Well tuned naturally aspirated example project? asmasm MEGAsquirt 21 09-23-2015 11:53 AM
In what world... curly MEGAsquirt 11 09-22-2015 12:54 PM
VE values too low? compuw22c MEGAsquirt 4 09-12-2015 08:42 PM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:28 PM.