Another LC-1 Related question; Settings: - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-10-2008, 12:50 AM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Overland Park, Kansas
Posts: 5,382
Total Cats: 43
Default Another LC-1 Related question; Settings:

In Scott's Writeup he suggests setting Megatune CONFIG to " LC-1 Linear 0-5v 10:20 AFR"

My question: Is there any advantage of using that setting vs. the LC1 Default?

Not really sure why I'm curious, have been using the LC1 Defaults this whole time and it seems to be working.. Just bored and tinkering again.
elesjuan is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 01:31 AM   #2
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Delicious and Moist.
Posts: 26,328
Total Cats: 1,926
Default

It's just a more common scaling. The AEM and NGK UEGO sensors come set to this range, and there are probably others as well.

There's not much of a technical justification for it.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 02:33 AM   #3
Elite Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2007
Location: NYC
Posts: 1,997
Total Cats: 1
Default

I thought it had something to do with being more accurate within a narrower range as well.
johndoe is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 04:11 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 68
Total Cats: 0
Default

Just as you say guys, 0-5v:10-20 will give better resolutions than 0-5v:7.35-22.39. I also remember that Matt at DIY was saying they had so many users claiming that the 10-20 setting gives more accurate results than the default so 10-20 is their standard recommendation.
Andreas is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 08:19 AM   #5
Senior Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Troy, MI
Posts: 860
Total Cats: 13
Default

Some validation testing of the LC1 in both modes with a lab-grade O2 setup such as Horiba or ETAS LA4 would have been SO helpful. Unfortunately no one, not even Innovate seem to have done something like that.
The_Pipefather is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 09:37 AM   #6
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

It's not the LC-1's accuracy that was the issue - it seemed that there was a glitch with how the LC-1 default was set up in MegaTune so it didn't quite match the output curve.

Plus, the 10-20 range is a bit more useful for normal operation and gives some more resolution.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 09:39 AM   #7
Senior Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Troy, MI
Posts: 860
Total Cats: 13
Default

Has the problem been resolved now? Reason I ask is, I'm running it in default mode (not even hooked up LMprogrammer) and have been running the car for a couple months like that.
The_Pipefather is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
1994 Spec Miata Race Car SM/SM2/SSM For Sale Quinn Cars for sale/trade 6 10-23-2016 08:58 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
NA Seat Sliders and Seat Belt Receivers skipstr Miata parts for sale/trade 2 09-28-2015 11:53 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:20 AM.