Car bogging under 4k in all gears besides 1st - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-23-2015, 07:15 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Cincinnati
Posts: 96
Total Cats: -73
Default Car bogging under 4k in all gears besides 1st

i have mspnp2 in a 95 1.8.
I just changed to 515cc injectors and 255 walboro from stock.

i have been using autotune/Analyze Live! to help but anywhere from under 4k rpm, if i accelerate and try to go into boost, or just shifting into 2nd with just alittle acceleration, the car with buck really hard.

itll only happen 2/3 times but happens every time you try to get into boost under 4k.




i uploaded a log of just driving and accelerating lightly
Attached Files
File Type: msl 2015-06-23_17.52.54.msl (1.80 MB, 90 views)

Last edited by BFF Larry; 06-23-2015 at 07:57 PM.
BFF Larry is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2015, 10:45 AM   #2
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Mostly, I'm seeing a bit too much acceleration enrichment - which is not something VE Analyse Live will touch.

Also, can you post the full MSQ too?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2015, 04:32 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Cincinnati
Posts: 96
Total Cats: -73
Default

Quote:
Originally Posted by Matt Cramer View Post
Mostly, I'm seeing a bit too much acceleration enrichment - which is not something VE Analyse Live will touch.

Also, can you post the full MSQ too?
here is the full tune.

and i was wrong about it bogging under 4k. its actually under 3k rpm with less than an inch on the throttle. but once it is passed that. its okay!

and i checked Fuel pressure and its 40-60 right at the pump
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (86.3 KB, 29 views)
BFF Larry is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 10:20 AM   #4
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

The MSQ definitely looks like you have too much AE. Also, why are you using a secondary fuel load table?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 11:06 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Location: Cincinnati
Posts: 96
Total Cats: -73
Default

I lowered my AE too 1000 and it stopped bogging under acceleration, but I didn't know I had a secondary fuel table...

Is that messing with anything or would cause unexpected circumstances?
BFF Larry is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2015, 12:17 PM   #6
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

It's going to make your primary VE table look rather weird.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
elesjuan's mediocre 95 Miata adventure (google fiber edition) elesjuan Build Threads 8 02-16-2016 09:36 PM
The "other" spool question stefanst DIY Turbo Discussion 44 09-28-2015 08:16 PM
Grinding into 5th and coasting shanesauce General Miata Chat 1 09-06-2015 09:47 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:12 PM.