car cranks, no tach signal on Megatune - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-20-2008, 05:08 PM   #1
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,806
Total Cats: 183
Default car cranks, no tach signal on Megatune

So I finally got everything straightened out and now my computer can read from the MS. I turn the key and it cranks and cranks, but I am getting no tach signal on Megatune. I'm sure it's getting fuel though, cause I turned the ignition off, and then I turned it on again, and it popped out the exhaust. Why would that happen if it didn't even crank over? My AFR on Megatune says like 4.80 which would mean super rich, but my G3 gauge in the LC-1 shows like 10.5? This is a MS-1 3.0 that was run in parallel on a 97, and now I retrofitted it to my 99. I loaded this...MSPNP_MM9697_Base_Map_012808.msq from http://www.megasquirtpnp.com/mspnp_downloads.htm.
My CAS came from Flyin Miata Salvage.
Any advice or suggestions are always helpful guys!
thirdgen is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2008, 05:25 PM   #2
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,806
Total Cats: 183
Default

If my CKP and CMP wires are backwards, would I get no signal on Megatune? But would the injectors still fire? It's gotta be something so stupid and simple....
thirdgen is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 01:49 PM
ms2e No Rpm Signal Dobzeh ECUs and Tuning 5 09-17-2015 03:56 PM
In need of AEM guidance W/pics E=MC^2 AEM 1 09-17-2015 01:34 PM
how to Make 94-95 tach work with MSPNP2 JacksonRacingEngines Engine Performance 10 09-10-2015 10:52 AM
Dumb question about crank and cam angle sensors AlwaysBroken Engine Performance 4 09-04-2015 02:35 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:19 PM.