communication issue after the car starts and idles - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-07-2013, 03:15 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dallas TX
Posts: 149
Total Cats: -3
Default communication issue after the car starts and idles

I just bought an ms2 PNP form a member on this forum. I have asked the guy too many questions. The car now idles using a wideband. Im using an express card serial adapter. while the engine is not running i have no issue communicating with MS, but when the engine is running it usually goes to offline within 0:20 to 2 min. The baud rate is at 115200. the frame rate is set to 15 per sec. Should i try a USB adapter? or is it a settings issue?
Baker99miata is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2013, 04:04 AM   #2
Elite Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newcastle, Australia
Posts: 2,640
Total Cats: 25
Default

its probably an interference issue.

Dann
nitrodann is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2013, 08:10 PM   #3
Boosting since 1984
iTrader: (1)
 
stefanst's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Levittown
Posts: 1,198
Total Cats: 68
Default

I will assume you are running off a laptop. Is it plugged into the cigarette lighter? If so you could be creating a ground loop that causes interference.
Unplug the power supply, run off the batter and try again.
stefanst is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2013, 10:49 PM   #4
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

Noise issue from an unshielded tuning cable, poor ground, or possibly non-resistor plugs and/or non suppressed plug wires.

Key on engine off, run a coil output test. Seeing if you go offline during the coil test may give you somewhere to start looking for your noise problem.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2013, 01:09 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Jun 2013
Location: Dallas TX
Posts: 149
Total Cats: -3
Default

Thanks for the advice. I will work on it after tomorrow and try to find any grounding issue and the power to the laptop is from and external source 115v. I will check for ground noise.
Baker99miata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS/FT: 03.5 Mazdaspeed Protege leatherface24 Cars for sale/trade 15 10-16-2015 12:35 PM
MS PNP requires reading and following directions??? satisfied MEGAsquirt 141 10-06-2015 11:44 AM
VE values too low? compuw22c MEGAsquirt 4 09-12-2015 08:42 PM
Missfires on idle and cruising (no load) emarkey DIY Turbo Discussion 2 09-05-2015 07:59 PM
Help Rough Idle Backwoodsballer General Miata Chat 0 09-04-2015 07:39 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:56 PM.