Does this look like a vacuum leak? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-23-2011, 09:22 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
soviet's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: VA
Posts: 3,519
Total Cats: 260
Default Does this look like a vacuum leak?

Hey guys,
I finished building my MS (MS2/Extra, pretty much idential to the one in wiki guide). It seems to work. Now I'm in the process of setting up my idle. I disconnected the IAC and adjusted the idle screw until it idles at about 850rpm. That's great.

However, the car starts strangely

It cranks, sits at 500rpm for a few seconds then ramps up to 750, then slowly to 850rpm. Judging by the MAP curve and the fact that my MAP sits at ~40kpa, and vacuum gauge shows ~17psi of vacuum - I'm thinking small vacuum leak.

Here's the datalog: http://s95367906.onlinehome.us/mt.ne...3_19.32.53.msl

It also feels laggy when I rev it (also in the datalog)
soviet is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 09:25 PM   #2
I'm Miserable!
 
Join Date: Jun 2009
Location: albany, ga
Posts: 1,869
Total Cats: 3
Default

throw up the tune as well
Techsalvager is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 09:33 PM   #3
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
soviet's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: VA
Posts: 3,519
Total Cats: 260
Default

soviet is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2011, 02:17 PM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
soviet's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: VA
Posts: 3,519
Total Cats: 260
Default

Turns out all the issues were due to a bad coilpack. So it was running on 2 cylinders. Replaced the coilpack, now it runs and idles smooth like butter
soviet is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
Run boost gauge from ECU MAP? Itty MSPNP 6 09-22-2015 12:02 PM
Annoying little leaks AlwaysBroken Engine Performance 5 09-06-2015 01:53 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:11 AM.