Dyno day is near, some advice needed please. - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-28-2009, 11:58 AM   #1
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,806
Total Cats: 183
Default Dyno day is near, some advice needed please.

So I went over my grounds, and realized I have ground wires going all over the place, so I cleaned them up. The CAS, the LC-1 and my oil temp gauge grounds, all share the same wire and go to the terminal near the throttle body. I was having issues with my car running weird when it would get real warm, and it would also idle rough. All I did was go into coolant-related air density, where my temp says 120* the offset was 125, I changed it to 140 and my car idles really smooth now. I did a datalog after than and my AFR's still are all over the place. Please point me in the right direction so when I drive to DE I don't feel like tossing the MS along the highway.
current.msq

61tohome.xls
thirdgen is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 12:54 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,833
Total Cats: 1,786
Default

your best bet will be to actually load therm values that are correct for your car.

what sensors are you using?
how do you have each wired, be specific?
do you have both r7 and r4 installed?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 05:16 PM   #3
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,806
Total Cats: 183
Default

R4 and R7 are removed. I am using all the stock sensors, MS is wired in parallel with boomslang harness. The CAS came from a '97 and I tapped into the 12v supply from the MAF. It's grounded to the terminal near the throttle body. The CKP and CMP signal wires go through the firewall and connect to the MS. What values should I be using in EZtherm for this setup?
thirdgen is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
Why dynos should plot Torque divided by MAP JasonC SBB ECUs and Tuning 11 10-27-2015 05:56 PM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM
WTB HPDE miata - Texas Voltwings Cars for sale/trade 0 09-27-2015 07:40 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:44 AM.