first startup problems, something must be wrong - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-14-2011, 04:45 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2009
Location: Novi, MI
Posts: 308
Total Cats: 1
Default first startup problems, something must be wrong

I'm desperately needing some help. I have the car running but it's running pretty poorly. It was a MS2 built by Brain, and I have the LC1 wired in and the air and coolant sensors calibrated and the base timing set. After that I've been trying to tune it but it's not getting much better with autotune or other inputs. I'm thinking I must have something severely wrong since the car sounds like a tractor, barely starts, and any fuel over the slightest touch of the pedal results in backfires. When running the whole car shakes like crazy too...Any suggestions? Here's the tune file and the starting and idling log. I have to give it gas for fear that it'll die.
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (78.9 KB, 50 views)
File Type: csv crank.csv (23.1 KB, 40 views)
File Type: csv die.csv (10.3 KB, 38 views)
Larimer is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 06:46 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2009
Location: Novi, MI
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

Here's another proper log of it starting up and idling. I'm going to pull the plugs and see if I fouled them by chance.
Attached Files
File Type: msl start.msl (120.3 KB, 43 views)
Larimer is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 06:57 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2009
Location: Novi, MI
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

Plug wires 3 and 4 swapped. I am a retard.
Larimer is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 07:17 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,908
Total Cats: 1,793
Default

its okay now?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2011, 08:32 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: May 2009
Location: Novi, MI
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

Runs 100x better
Larimer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 08:18 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:53 PM.