Help installing my MSPNP!! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-30-2009, 12:01 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2009
Location: San Francisco
Posts: 989
Total Cats: 23
Default Help installing my MSPNP!!

Im out in the car right now, got everything hooked up. Just had to buy a serial to usb adapter, and can't figure out how to get ther computer to connect to the mspnp. I tried the COM ports in communications/settings up to 10, no luck. what am i doing wrong?
wittyworks is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 12:48 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

Are you connecting via serial, or usb adapter? What operating system, and are you getting an error when you try to connect. Oh and if your using an adapter which one is it?
apariah is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 01:02 AM   #3
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: May 2009
Location: San Francisco
Posts: 989
Total Cats: 23
Default

I was using a serial to USB bit I figured it out by going into the device manager. Also figured out the base map doesn't work too well without hooking up the tube to the manifold. Whoopsie. Got it all figured out and running/ driving now. Car is stock so didn't have to do much. Turbo coming soon!!
wittyworks is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 03:12 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

Cool, good luck, hope you have fun.
apariah is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 06:19 AM   #5
Supporting Vendor
iTrader: (31)
 
Savington's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 14,357
Total Cats: 1,322
Default

Purdy easy - hardest part is setting the timing correctly. It's easy as pie from there on out.
Savington is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2009, 07:02 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

Agreed, I thought maybe he was having issues with an adapter that might not be compatible with the MS
apariah is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2009, 08:34 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Austria
Posts: 121
Total Cats: 0
Default

Connectionspeed is 9600
xitsam is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:34 AM.