Ignition Troubles Please Help! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-04-2006, 01:55 AM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Total Cats: 0
Default Ignition Troubles Please Help!

Ok, so Ive got a 1990 Miata with a 1.8. Im still using the coils from the 1.6, and Ive recently finished installing MSnS-29q2 with PCB 3.0. On first attemp, w/ Nate Sullies help I got the car to momentarily run on two cylinders, 1 and 4. I realized that 2 and 3 were not firing, i then discovered that i had wired the pinout on the PCB incorrectly. Once this was fixed, I tested for voltage coming from the coil output signal from the MS, and got a 5v reading from both coil outputs, where the signal meets the Mitsubishi ignition controller thingy. But now, there is not spark when i test a spark plug, and the car wont start like it did before. I moved the signal wires as seen here https://www.miataturbo.net/forums/at...5&d=1148236634
to the opposing side of the resistors, but still no spark, and still a 5v signal. My mod is set up like that photo, but with all 1k resistors. Please just call anytime 210-269-0404 Wade.
mark8driver is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2006, 07:33 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Down Under
Posts: 252
Total Cats: 0
Default

Maybe there is a problem with the ignitor, that has only surfaced since it was running on 2 cylinders??

Get one of your local 1.6 owners to come around for a beer and while they're drinking, swap their ignitor into your car and test to see if you get a spark then. If it works then you'll know the problem.
Aussie Driver is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2006, 01:31 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

So you can get spark with the stock ECU?

You can also try switching the LED resistors to 330s.
Al Hounos is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 12:05 AM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 3
Total Cats: 0
Default

FIXED, i figured out that the spark output would not function correctly through the update MSnS_029q2 !?!?!?! So Nate loaded his 029I, which with a little tuning, resulted in success!!! Now i just need to learn Autotune....
mark8driver is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2006, 12:56 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

That's weird.
Al Hounos is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2006, 05:07 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: New Hampshire
Posts: 248
Total Cats: 0
Default

I was running 26 code with no problems.
kingofl337 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot set Base Timing to 10* Elfering MEGAsquirt 50 10-05-2015 09:04 AM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM
Dumb question about crank and cam angle sensors AlwaysBroken Engine Performance 4 09-04-2015 02:35 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:14 PM.