its working - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-03-2007, 05:40 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default its working

I got it all hooked up, and everything looks to be reading right, decided to start trying to get it to start off of the MS (i have it hooked in tandum with the stock ECU with a switch to go from one to the other)

I loaded AL H's msq and didnt get much luck.. I have been messing with the enrichments to try and get it to start, but not much luck.. and now it seems im not getting any signal from my 02 sensor any more, not sure why.

im running a 1.6 NA with stock injectors.. anyone have a .msq that might be a lil better than al's for my setup?
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 06:11 PM   #2
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2006
Location: Athens, GA
Posts: 247
Total Cats: 0
Default

are you trying with MS handling just fuel, or spark and fuel?

Congrats on getting it hooked up.
GTS Miata is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 06:40 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default

just fuel right now, i finally got it started, idling and running... i had to set my required fuel to like 18 though, so something doesnt seem right.. but it is running, idling, and i drove it around the block and except for a few hicups in mid rpm ranges under full power, its running though!
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 06:42 PM   #4
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

woohoo
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 08:34 PM   #5
Senior Member
iTrader: (14)
 
brgracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ambler, PA
Posts: 1,275
Total Cats: 1
Default

Congrats man! I've got all mine wired up and tried firing it up a couple days ago and it idled for about 10-15 seconds and then stalled. I know it's just an adjustment of some of the enrichment parameters, but I just haven't had time to work on it again yet. Soon....very, very soon....
brgracer is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 08:38 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default

well i have it running pretty good on aussi's ve table, but it still has some issues... stumbles a bit in some spots.. but it does idle and run.. have my req fuel at 18 though, that seems way to high, but if i bring it down, it doesnt run as good.
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 09:10 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

what are your exact req fuel settings? if you're not running 29q2 like i am something might not have translated correctly.
Al Hounos is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 10:28 PM   #8
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default

i think most of it was in the table i used your msq as a base, then switch the ve table to aussi's. Im suprized how good it idles and stuff... just gotta get rid of the hiccups..

i tried to run spark and got nothin but a back fire, and my ignighter was getting warm, so i doidnt push my luck, i will work on that more later.

Here are my settings
Attached Thumbnails
its working-settings1.jpg  
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 10:31 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

what kind of injectors are you running?
Al Hounos is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 10:50 PM   #10
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

stock injectors for adam
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 01:51 AM   #11
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default

...

Quote:
Originally Posted by adbradley View Post
I got it all hooked up, and everything looks to be reading right, decided to start trying to get it to start off of the MS (i have it hooked in tandum with the stock ECU with a switch to go from one to the other)

I loaded AL H's msq and didnt get much luck.. I have been messing with the enrichments to try and get it to start, but not much luck.. and now it seems im not getting any signal from my 02 sensor any more, not sure why.

im running a 1.6 NA with stock injectors.. anyone have a .msq that might be a lil better than al's for my setup?
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 02:08 AM   #12
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

yer stock injectors are high impedance... you are not set up that way on your constants

set current limit to 100 and time to 25.4, as per the megamanual

also 13 is the correct req fuel for you
Al Hounos is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 05:18 AM   #13
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default

oh, thanx!! That is good info to know i will change that.
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 05:21 AM   #14
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

up late tonight
huh. anymore on spark/
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 05:25 AM   #15
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default

yeah, i didnt try spark again after the ignighters were hot.. Im up because i got a call from my wife's mom, here sister lives 10 houses down the street, and had a party tonite, and her friends BF came with a bat bein all stupid and got himself shot.
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 05:26 AM   #16
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

shot you shot someone damn sounds like i miss all the fun. Hope everyone is ok up there.
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 11:29 AM   #17
mkturbo.com
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,780
Total Cats: 1,106
Default

He called your car gay didnt he? That would probally make me shoot someone. I am looking forward to you geting yours running. Mine goes in next weekend.
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 11:43 AM   #18
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: San Antonio, TX
Posts: 93
Total Cats: 0
Default

Congrats man. I am getting ready to throw mine in in the next week or two. My injectors are on their way to cruzin to get fixed up and I have to order a tip120 thing for idle control. I didnt order that when I placed my original order with DIYautotune. Keep up the good work.
Hank is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 03:25 PM   #19
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default

here is the shooting story...

My wife's sister lives 10 houses down the street... She had a party last night to celibrate her 23 b-day.. She has this friend that has this douche bag boyfriend that is abusive, and actuay in anger management classses and all that ****.. Well her friend was at the party, but no one can stand the boyfriend and he knows it, so he didnt come. Everyone got drunk and had a good ol time, and around 12, the bf decided to drop by storm in the house and start yellin wanting to know where his girlfriend was. A bunch of the guys that were there, including the roomate kinda made it known to him that he wasnt welcome, so he punches the roomate in the face and leaves... Well the other guys decided to start callin him and leaving messages on his phone callin hhim a ***** and tellin him if he wants to fight to come on back... Well he comes back with a 2 inch steel pipe and starts beating the door down with it, and eventualy does. The roomate rounds the corner about the time the door swings open, and points his glock 40 at him and tells him if he tries to come in hes gettin shot... well being the dumb *** that he is, he tries to come in, so he took two to the leg. Even after that, he was still tryin to fight so he got kicked in the face a few times, that took the fight out of him......
adbradley is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2007, 04:44 PM   #20
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 999
Total Cats: 0
Default

Here is whats up with the car now..

I changed the limit to 100 and the time to 25.4 and req fuel to 13, now the car idles real high about 1500rpm, and drives about the same. Seems to not like going from no throttle to throttle, hesitates a bit. And another weird thing.. when at idle the o2 reeding is pegged to the right.. but when i switch to stock ecu control, its stays around 14.5, so does this mean that im way to lean at idle?
adbradley is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:46 PM.