learn me on this squirty thingy - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-03-2014, 11:41 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2010
Location: Westover, Md
Posts: 231
Total Cats: 10
Default learn me on this squirty thingy

This isn't my first time running ms but after the results of my last few experiments I think I better ask you guys for help. Ive read the manuals/write up and learned enough to be dangerous but I'm still clueless on some stuff. Heres my setup.

91 festiva
zm block
b6t head
(yes its a 1.6 )
gt2554r
innovate lc-1
stratified pnp ecu with 4 bar map
460cc injectors
festiva harness
bp escort distributor

So my first problem is that I've got it to start and idle halfway decent but my afr keep bouncing around at idle. I think I've found the cause but I'm not sure what I need to do to fix it. It appears to me that there is a lot of map jitter and its causing the accel enrichment to trigger. I tried playing with the map lags but it doesn't seem to help. Even just sitting without the engine running the map reading keeps moving 3-4kpa. I attached a log of that. Any ideas of what I should change/check first?
Attached Files
File Type: msl 2014-11-03_20.52.02.msl (66.9 KB, 38 views)
B6Tfastiva is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2014, 02:31 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Atlanta
Posts: 383
Total Cats: 38
Default

I can't seem to read that log for some reason.

Sometimes a noisy vacuum line can be smoothed out by putting a fuel filter along the hose.
gooflophaze is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2014, 03:33 AM   #3
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2011
Location: Columbia, SC
Posts: 1,342
Total Cats: 78
Default

Upload your tune.

You say the AFRs are bouncing around, but this shows a constant 22.4:1.
Schuyler is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2014, 07:57 AM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2010
Location: Westover, Md
Posts: 231
Total Cats: 10
Default

That was a log of it just sitting not running without the vaccuum line hooked up. I already put a fuel filter on the line to try to smooth the signal but since it's doing it when it's not even running I figured I have a problem somewhere else. I'll load the tune when I get home from work.
B6Tfastiva is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2014, 09:26 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2010
Location: Westover, Md
Posts: 231
Total Cats: 10
Default

Here it is. I think... lol
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (85.1 KB, 33 views)
B6Tfastiva is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
An Old Driver but a newbie in Miata Patriarca Meet and Greet 17 10-13-2015 02:34 PM
96 montego blue nOOb from Milwaukee Squiblez Meet and Greet 1 09-23-2015 02:50 AM
In what world... curly MEGAsquirt 11 09-22-2015 12:54 PM
Old guy buys old Miata b&t Meet and Greet 3 09-22-2015 10:32 AM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:19 PM.