Low Imp injector still a no go? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-30-2007, 10:28 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ontario, Canada
Posts: 84
Total Cats: 0
Default Low Imp injector still a no go?

Has everyone given up on using these?

I have a set kicking around from a year ago picked them up for cheap, looks like I wont be needing them.

Is it just on miata applications that the low imp injectors don't work or is this a MS issue in general?
2004GS is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2007, 10:29 PM   #2
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

You can use the low imp injectors, long as you wire in resistors. Pretty sure Al Hounos is using a set.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2007, 10:54 PM   #3
Supporting Vendor
iTrader: (5)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Duluth, GA 30097
Posts: 798
Total Cats: 0
Default

With a v3.0 PCB MS you can use low-z injectors without the resistor pack. You'll just need to tune the PWM settings as per the MegaManual....
FoundSoul is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2007, 06:33 AM   #4
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

Quote:
Originally Posted by FoundSoul View Post
With a v3.0 PCB MS you can use low-z injectors without the resistor pack. You'll just need to tune the PWM settings as per the MegaManual....
I can't remember who it was, but they found that with the Mx5 mods the low Imp stuff didn't work prooperly?
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2007, 08:58 AM   #5
Supporting Vendor
iTrader: (5)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Duluth, GA 30097
Posts: 798
Total Cats: 0
Default

Weird... and to be honest I can't see why that would be the case. I'll test it out when I get the chance.
FoundSoul is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2007, 01:52 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

it may be due to poorly chosen grounds on my part, but yeah I always got tach spikes/drops with low imp injectors in PWM mode.
Al Hounos is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:52 AM.